Wok med biff og grønnsaker slår aldri feil! Wok er helt fantastisk, for her kan man nesten bruke hva man vil av både grønnsaker og protein. Gjør man smarte valg når det kommer til grønnsakene, kan karbohydratnivået holdes relativt lavt også! Oppskriften som jeg legger ut her inneholder totalt sett en del karbohydrater, men noen av dem forsvinner vekk i sausen som blir liggende igjen i bunn av wok-panna og på tallerkenen. Så alt i alt tror jeg ikke det blir så galt likevel.
Ingredienser
- 350 g biff (vi brukte storfe entrecote fra First Price)
- 50 g sukkererter
- 50 g rød spisspaprika
- 100 g stangselleri
- 150 g brokkoli
- 250 g sjampinjong
- 100 g rødløk
- 50 g rødkål
- 15 g finhakket hvitløk
- 15 g finhakket ingefær
- 10 g finhakket chili
- 2 ss olje
- 2 ss eplesidereddik
- 120 ml soyasaus
- 1 ts sukrin gold
- 2 ts sesamolje
Næringsinnhold 1 servering: 685kcal – 16,6g karbohydrater – 49,8g protein – 40,0g fett
Fremgangsmåte
- Start meg å finne frem alle grønnsakene. Vask, rens og kutt opp alt i ønsket størrelse.
- Skjær opp kjøttet i tynne strimler eller små biter. Ha 2 ss olje i en wok-panne eller stekepanne med høye kanter, og sett den på høy varme. Ha i kjøttet, og stek raskt til kjøttet får en gyllen farge. Legg kjøttet til sides i skål mens du gjør klar resten.
- I samme wok-panne/stekepanne har du i soyasaus, sukrin gold, chili, hvitløk og ingefær, og gi det hele et oppkok.
- Tilsett først grønnsakene som trenger litt lengre tilberedningstid, før du har oppi grønnsakene som blir raskt ferdig. La koke i ca. 5-10 min. Rør om av og til.
- Til slutt tar du kjøttet oppi sammen med grønnsakene, og ta evt. også med kjøttkraft som ligger igjen i skåla. Avslutt med å helle over litt sesamolje før servering.
Vel bekomme!
Tips
Ønsker du en wok som er enda mer keto-vennlig, så velger du heller grønnsaker med enda lavere karbohydratinnhold. Og topp det gjerne med litt fetaost eller olivenolje, for å tilføre enda mer fett!
For vår del ble det også igjen en god del saus etter at vi var ferdige å spise. I utregningen av næringsinnholdet for 1 servering har jeg bare delt næringsinnholdet for alle ingrediensene i to, noe som vil si at en del av karbohydratene faktisk forsvinner siden mye av sausen ikke ble spist opp. Så alt i alt ble nok ikke karbohydratmengden så alt for ille for dette måltidet likevel.
