kjennetegn, lipødem

Typiske kjennetegn ved lipødem

Her for leden kom jeg over noen flotte og veldig informative illustrasjoner hos @fc.lipoedeme på Instagram. Illustrasjonene beskriver og viser typiske kjennetegn ved lipødem svært enkel og visuell måte. Jeg spurte om lov til å poste dem her på bloggen og på lipodemlivet.no sin Instagram profil, og det fikk jeg heldigvis lov til. 

Ikke alle opplever de samme kjennetegnene 

Det er ikke alltid man opplever å ha alle de typiske kjennetegnene selv om man har fått diagnosen lipødem. Sykdommen rammer ulikt hos hver enkelt, og noen opplever å utvikle lipødem i hele nedre del av kroppen, mens andre kun får det i lår og hofter. Noen utvikler også lipødem i armene, mens andre ikke gjør det. Du kan lese mer om lipødem og hvilke typer og stadier som finnes HER. De fleste opplever sterke smerter i beina i forbindelse med lipødem, mens andre ikke opplever like sterke smerter. 

Men det som er sikkert, er at dette er en sykdom som rammer mange kvinner, og uavhengig av i hvilken grad man er rammet, så er dette en sykdom jeg ikke unner noen å få! Sykdommen er tung å ha både fysisk og psykisk, og det er helt ufattelig at det er så lite hjelp og oppfølging å få fra helsevesenet. 

– Tusen takk for at du tok deg tid til å lese! 

Facebook
Email

Lyst til å lese mer?

kake, søtsaker, dobbel suksessterte, bake, mat, oppskrift, dessert

Dobbel suksessterte! (Lavkarbo)

Denne helgen skulle lokalforeningen i Vestfold og Telemark lymfødem- og lipødemforening ha sitt første medlemsmøte her i Telemark, og i den anledning

middag, lavkarbo, keto, oppskrift, mat, svin, pork, pork bowl

Pork Bowl (Keto, Lavkarbo)

// Dette innlegget inneholder reklame // I dag var ikke middagen planlagt, så da måtte jeg bruke det jeg hadde i fryseren