kjennetegn, lipødem

Typiske kjennetegn ved lipødem

Her for leden kom jeg over noen flotte og veldig informative illustrasjoner hos @fc.lipoedeme på Instagram. Illustrasjonene beskriver og viser typiske kjennetegn ved lipødem svært enkel og visuell måte. Jeg spurte om lov til å poste dem her på bloggen og på lipodemlivet.no sin Instagram profil, og det fikk jeg heldigvis lov til. 

Ikke alle opplever de samme kjennetegnene 

Det er ikke alltid man opplever å ha alle de typiske kjennetegnene selv om man har fått diagnosen lipødem. Sykdommen rammer ulikt hos hver enkelt, og noen opplever å utvikle lipødem i hele nedre del av kroppen, mens andre kun får det i lår og hofter. Noen utvikler også lipødem i armene, mens andre ikke gjør det. Du kan lese mer om lipødem og hvilke typer og stadier som finnes HER. De fleste opplever sterke smerter i beina i forbindelse med lipødem, mens andre ikke opplever like sterke smerter. 

Men det som er sikkert, er at dette er en sykdom som rammer mange kvinner, og uavhengig av i hvilken grad man er rammet, så er dette en sykdom jeg ikke unner noen å få! Sykdommen er tung å ha både fysisk og psykisk, og det er helt ufattelig at det er så lite hjelp og oppfølging å få fra helsevesenet. 

– Tusen takk for at du tok deg tid til å lese! 

Facebook
Email

Lyst til å lese mer?

fastelavnsboller, fastelavn, boller, keto, lavkarbo, oppskrift, bake, mat

Fastelavnsboller (Keto, Lavkarbo)

Februar er her og med det er det også tid for Fastelavn! Mange forbinder fastelavn med deilige fastelavnsboller med pisket krem og