tomatsuppe, egg, kylling, mat, lavkarbo

Tomatsuppe og fylt kyllingfilet!

Her i huset har vi ei frøken som er over gjennomsnittet glad i Toro sin tomatsuppe, så det har jeg ikke klart å kutte helt ut. Det er i tillegg raskt og enkelt å lage, så det er en lettvint middag å lage på dager man har litt dårlig tid. Jeg piffer opp suppa med en boks hakkede tomater, så da holder en pose til hele familien.

For å gjøre middagen mer keto/lavkarbovennlig, og fullverdig for den saksskyld, laget jeg denne gangen fylt kyllingfilet med bacon som tilbehør. På den måten fikk jeg tilført både fett og protein til måltidet. Egg pleier vi også å ha til tomatsuppe, men i ettertid så jeg at egget ikke var nødvendig denne gangen siden kyllingen tilførte nok av både fett og protein. Denne middagen blir jo ikke helt ketovennlig med den tomatsuppa, men lavkarbo ble det, og godt var det!

Anyways, her kommet oppskrift på Fylt kyllingfilet med bacon!

Ingredienser 

 •  Kyllingfilet (mine veide 480g til sammen) 
 • 10g frisk basilikum 
 • 45g tomat 
 • 50 g revet mozzarella (eller annen ost) 
 • salt og pepper, og/eller annet krydder 
 • 120g bacon 

Fremgangsmåte

 1. Legg kyllingfileten flatt på en fjøl og kutt fileten slik at du får en tynn og stor bit med kylling. Krydre den ene siden av den flate kyllingfileten med ønsket krydder.
 2. Kutt opp basilikum og tomater, og fordel det og revet ost ut over kyllingfiletene. 
 3. På en egen fjøl legger du klar to eller tre baconskiver ved siden av hverandre. 
 4. Rull kyllingfileten sammen slik at fyllet kommer inni. Pass på at det blir passe stramt slik at fyllet ikke ramler ut. 
 5. Legg den rullede kyllingfileten oppå baconskivene som ligger klare, og rull baconet på. Pass igjen på at det blir passe stramt, og at meste parten av kylling er pakket inn av bacon. 
 6.  Stek kyllingrullen(e) i stekepanne på middels/høy varme, et par minutter på alle sidene slik at baconet får en fin farge. Senk deretter temperaturen til lav/middels og sett på et lokk, og la stå i 10-15 min (kommer litt an på tykkelsen på kyllingrullen). 
 7. La gjerne kjøttet hvile i 5 minutter før man kutter i det. 
Næringsinnhold per 100g fylt kyllingfilet: 162 kcal – 0,5g karbohydrater – 20,2g protein – 8,9g fett 
 

Fremgangsmåten for tomatsuppa finner du bak på posen, også pleier jeg som sagt å piffe den opp med en boks hakkede tomater. 

Næringsinnhold per 100g ferdig tilberedt tomatsuppe med hakkede tomater: 
29 kcal – 5,3g karbohydrater – 0,9g protein – 0,4g fett 
 

Så som man kan se er det tomatsuppa som “ødelegger” denne middagen fra å være helt ketovennlig. Men godt er det uansett, og frøkna får kost seg med sin vanlige tomatsuppe med egg og makaroni slik hun pleier. 

Tips 

Den fylte kyllingfileten med bacon kan selvfølgelig kombineres med andre ting enn tomatsuppe, så her er det bare fantasien som setter grenser! 

Vel bekomme! 

– Tusen takk for at du tok deg tid til å lese! 

Facebook
Email

Lyst til å lese mer?

fastelavnsboller, fastelavn, boller, keto, lavkarbo, oppskrift, bake, mat

Fastelavnsboller (Keto, Lavkarbo)

Februar er her og med det er det også tid for Fastelavn! Mange forbinder fastelavn med deilige fastelavnsboller med pisket krem og