Taco er vel en rett som de aller fleste kjenner igjen, og som svært mange spiser i helgen sammen med familien sin. Det gjør i alle fall jeg og min familie, for her er det fast helge-taco! Når jeg la om til en ketogen livsstil så måtte jeg derimot gjøre noen endringer, for jeg fant raskt ut at en vanlig taco-middag for meg inneholdt alt for mye karbohydrater. Den største utfordringen var vel egentlig å akseptere at det fremover ble taco uten lefse, for det er her en stor andel karbohydrater gjemmer seg. Jeg har funnet en erstatning hos Tights.no, nemlig Monster lavkarbo Tortillas. De smaker helt topp, og er et ypperlig alternativ til vanlige tortillalefser siden de inneholder mye mindre karbohydrater. Jeg valgte likevel å lete videre etter andre alternativer, for selv med lavkarbo lefser ble andel karbohydrater høyere enn jeg ønsket. På Instagram, hvor jeg følger mange andre som også spiser lavkarbo, ble jeg tipset om å bruke baconsvor (uten karbohydrater), siden det gir litt samme crunchen som tortilla chips gir. Løsningen ble derfor å bruke baconsvor krydret med tacokrydder fra Helios, og for meg fungerer det helt supert! Så her kommer “oppskriften” på min helge-taco.
Ingredienser
- 50g isbergsalat
- 40g stangselleri
- 40g agurk
- 10g vårløk
- 15g paprika
- 15g tomater
- ca. 150g ferdig taco-kjøttdeig (karbonadedeig av storfe)
- 20g Ekte salt Baconsvor (kjøpes på Europris) krydret med Helios tacokrydder
- 15g x-hot tacosaus
- 60g gulost
Guacamole (2 serveringer)
- 1 avocado (ca. 120g)
- 50g rømme
- Salt og pepper
- En dæsj sitronjuice
Fremgangsmåte
- Kutt opp ønsket mengde og type grønnsaker.
- Stek kjøttdeig etter anvisning på tacokrydder-pakken
- Rasp ost
- Del avocadoen i to og fjern stein og skall. Mos avocadoen med en gaffel, og ha det over i en liten bolle. Tilsett rømme, og ønsket mengde krydder og sitronjuice. Bland godt.
- Krydre baconsvor med tacokrydder
- Dander alt på en tallerken, eller fordel det i to omganger.
Tips
Vi har jo alle våre varianter av taco, og det varierer nok veldig hva man liker av grønnsaker og tilbehør. Her får dere i alle fall min versjon, og det gir jo en idé om hvordan det kan gjøres og hva næringsinnholdet er.