middag, lavkarbo, keto, oppskrift, mat

Svinekjøtt med tilbehør!

// Dette innlegget inneholder reklame //

Svinekjøtt er et godt og rimelig protein, som kan kombineres med det du måtte ønske. Renskåret svinekjøtt i seg selv er jo relativt magert, så dersom man spiser keto/lavkarbo er det lurt med tilbehør som tilfører en del fett i måltidet. Her får dere oppskrift og fremgangsmåte på dagens middag med svinekjøtt, brokkolisalat med bacon, hokkaido-fries og avocado. Hokkaido-friesene har jeg stekt i min Cosori Airfryer, og resultatet ble helt perfekt! 

Ingredienser

nok til 1 servering 

 • 100 g avocado
 • 160 g svinekjøtt

Brokkolisalat med bacon

nok til 2-3 serveringer

 • 150g bacon
 • 160 g brokkoli
 • 60 g rødløk
 • 100 g creme fraiche
 • 50 g Kremgo naturell
 • 1 ts finesse bakesukker
 • 1 ss eplesidereddik  
 • salt og pepper etter smak  

Hokkaido-fries

nok til 2 serveringer 

 • 200 g hokkaido
 • litt olje
 • salt, pepper og paprikapulver

Fremgangsmåte

 1. Vask og rens hokkaido-gresskar. Skallet kan beholdes på, men skjær vekk stygge partier om nødvendig. Kutt opp gresskaret fingertykke biter, og ha dem over i en bolle. Ha over litt olivenolje, og krydre med litt salt, pepper og paprikapulver. Bland godt slik at alle bitene blir dekket av olje og krydder. Sett til sides mens du gjør klar resten. 
 2. Stek bacon. Jeg brukte Tulip ferdig ternet bacon. Om du bruker annen type, kutt opp bacon i ønsket størrelse. Avkjøl ferdig stekt bacon på et papirtørkle. Sett til sides mens du gjør klar resten.
 3. Vask og kutt opp brokkolien i små buketter. Skrell og kutt opp løk i passe biter. 
 4. Ha creme fraiche, Kremgo Naturell, bakesukker, eplesidereddik, salt og pepper i en bolle. Rør alt godt sammen. Ha deretter oppi brokkoli, rødløk og halvparten av baconet, og rør det hele godt sammen. Avslutt med å drysse over resten av baconet. 
 5. Jeg stekte hokkaido-fries i min Cosori Airfryer på 195 grader i 15 min (ristes hvert 5. minutt). 
 6. Stek svinekjøttet slik du selv foretrekker. Jeg stekte det bare i stekepanna med olje og smør, samt salt og pepper. 
 7. Del opp avocado og dander det hele på en tallerken. 

Næringsinnhold 1 servering: 1008kcal – 7,6g karbohydrater – 48,7g protein – 87,3g fett  

Vel bekomme

Tips 

Denne porsjonen kan nok for noen virke i overkant stor, men for meg som faster er en middag som dette helt ypperlig! Her er det masse godt fett, moderat med protein og lite karbohydrater, noe som er alfa omega i et ketogent kosthold. 

Annonse

Jeg er strålende fornøyd med min airfryer, og jeg angrer ikke et sekund på at vi gikk til innkjøp av en slik! Den er superenkel i bruk, og den er svært enkel å holde ren. Airfryeren er designet med en ikke-klebende matkurv, som gjør at mat og fett ikke setter seg fast og man kan enkelt skylle kurven i vasken. Dessuten kan den vaskes i oppvaskmaskinen om man heller foretrekker det.

Med rabattkoden “elise15” får du 15% avslag på prisen! 

– Tusen takk for at du tok deg tid til å lese! 

Facebook
Email

Lyst til å lese mer?

fastelavnsboller, fastelavn, boller, keto, lavkarbo, oppskrift, bake, mat

Fastelavnsboller (Keto, Lavkarbo)

Februar er her og med det er det også tid for Fastelavn! Mange forbinder fastelavn med deilige fastelavnsboller med pisket krem og