middag, tilbehør, lavkarbo, keto, oppskrift, mat

Svinekjøtt med brokkolisalat og stekt sjampinjong! (Keto, Lavkarbo)

// Dette innlegget inneholder reklame //

Svinekjøtt er et godt og rimelig protein, som kan kombineres med det du måtte ønske. Renskåret svinekjøtt i seg selv er jo relativt magert, så dersom man spiser keto/lavkarbo er det lurt med tilbehør som tilfører en del fett i måltidet. Her får dere oppskrift og fremgangsmåte på dagens middag med svinekjøtt, enkel fløtesaus, brokkolisalat med bacon, stekt sjampinjong og rødløk. Svinekjøttet har jeg stekt i min Cosori Airfryer, og resultatet ble helt perfekt!

Ingredienser

nok til 2-3 serveringer 

 • 320 g benfri svinekotelett 
 • 250 g sjampinjong (jeg bruker First Price) 
 • 60 g rødløk
 • 30 g smør til steking 
 • Brokkolisalat med bacon 
 • 1 dl kremfløte 
 • ønsket krydder
 • litt olivenolje

Fremgangsmåte

 1. Start med å lage brokkolisalaten. Oppskrift og fremgangsmåte finner du HER. Husk å ikke vaske stekepanna etter at du er ferdig med å steke baconet (veldig godt å steke sjampinjong og løk i stekefettet fra baconet)
 2. Rens/skyll og kutt opp sjampinjong og løk i ønsket størrelse. 
 3. Fin frem kjøttstykkene og smør de inn i litt olivenolje. Krydre kjøttet etter eget ønske. Jeg brukte salt, pepper, paprikakrydder og løkpulver. 
 4. Jeg stekte kjøttet mitt i min Cosori Airfryer. Forvarm airfryeren på 200 grader. Når den er varm legger du kjøttstykkene oppi stekekurven, og steker på 200 grader i 6-8 minutter (kommer an på tykkelsen på kjøttstykkene dine). Kjøttet skal hvile i 5 minutter etter steking. 
 5. Mens kjøttet steker varmer du opp stekepanna med stekefett fra bacon. Ha oppi løk og sjampinjong og stek til løken er blank og soppen får en fin og gyllen farge. Ha oppi litt ekstra meierismør underveis. 
 6. Mens kjøttet hviler lager du en enkel fløtesaus. Ha den stekte sjampinjongen og løken over i en skål. Bruk den samme stekepannen til å lage fløtesausen, for her er det mye smak! Det vil være en del kjøttsaft i kurven til airfryeren etter steking av kjøttet. Ha oppi litt vann og “shake” kurven forsiktig rundt slik at du får med deg så mye av kjøttsaften som mulig. Hell væsken over i stekepannen og tilsett 1 dl fløte. Bland godt, og la koke inn til sausen tykner. 

Næringsinnhold 1 servering: 884kcal – 7,9g karbohydrater – 48,4g protein – 79,2g fett  

Vel bekomme!

Annonse

Jeg er strålende fornøyd med min airfryer, og jeg angrer ikke et sekund på at vi gikk til innkjøp av en slik! Den er superenkel i bruk, og den er svært enkel å holde ren. Airfryeren er designet med en ikke-klebende matkurv, som gjør at mat og fett ikke setter seg fast og man kan enkelt skylle kurven i vasken. Dessuten kan den vaskes i oppvaskmaskinen om man heller foretrekker det.

Med rabattkoden “elise15” får du 15% avslag på prisen! 

– Tusen takk for at du tok deg tid til å lese! 

Facebook
Email

Lyst til å lese mer?

fastelavnsboller, fastelavn, boller, keto, lavkarbo, oppskrift, bake, mat

Fastelavnsboller (Keto, Lavkarbo)

Februar er her og med det er det også tid for Fastelavn! Mange forbinder fastelavn med deilige fastelavnsboller med pisket krem og