Disse rundstykkene er laget med inspirasjon fra Fett og Forstand sine Kuvertbrød. Jeg gjør ofte noen endringer når jeg baker, og denne gangen var intet unntak! Så her får dere min versjon, og det ble noen supergode rundstykker
Ingredienser
20 stk rundstykker
- 200 g Havrefiber
- 150 g Fibrex (sukkeroefiber)
- 60 g Psyllium (fiberhusk)
- 4 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 10 g salt
- 2 ts tørrgjær
- 30 g Finesse Bakesukker (2-3 ss)
- 16 egg
- 500 g Cottage Cheese
- 250 g fersk Mozzarella uten væske (2 pakker)
- 30 g Eplecidereddik (2-3 ss)
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen på 180 grader.
- Bland alle de tørre ingrediensene i en bakebolle, utenom tørrgjær og bakesukker.
- Ha Cottage Cheese, egg, mozarella og eplecidereddik i en foodprosessor eller lignende, og kjør til en helt glatt masse (jeg måtte dele det opp i to omganger fordi jeg ikke fikk plass til alt i min foodprosessor). Hell den ferdige massen i en bolle og tilsett tørrgjær og bakesukker. Sett bollen i et varmt vannbad, og la den stå i ca. 15 min mens du rører om av og til.
- Bland sammen det tørre og våte med en kjøkkenmaskin, og juster evt. med vann eller havrefiber om deigen blir for tørr eller for våt.
- Fordel deigen i 20 like store emner, og form rundstykkene slik du selv ønsker. Plasser de ferdige rundstykkene på et stekebrett. Om ønskelig, og for et litt mer rustikk utseende kan du drysse over litt havrefiber og kutte et snitt på toppen av rundstykket.
- Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca. 35 min.
- Rundstykkene blir aller best om du avkjøler dem helt før du spiser dem.
- Server med ønsket pålegg, og nyt!
Næringsinnhold per rundstykke: 155kcal – 1,5g karbohydrater – 11,8g protein – 8g fett
Vel bekomme!
Tips
Rundstykkene er perfekte til å fryse ned, og tines raskt i microen ved behov!