middag, lavkarbo, toro, oppskrift, mat

Enkel stroganoff med sellerirotris! (lavkarbo)

Helgen som var hadde vi bursdagsselskap, og løsningen ble Toro sin Stroganoff gryte. Et fint alternativ når man skal lage mat til mange! Toro opplyser at retten inneholder 6,3 g karbohydrater per 100 g ferdig tilberedt vare, og for min del da så er det helt greit med tanke på mitt ketogene kosthold. Hva som blir det helt reelle næringsinnholdet er vanskelig å si, fordi jeg valgte en blanding av melk og fløte, samt at jeg tilsatte ekstra sjampinjong. Men uansett, det ble en skikkelig god middag som var relativt enkel å lage til mange, og som alle spiste og koste seg av! 

Som tilbehør laget jeg sellerirotris til meg selv, mens de andre fikk servert vanlig ris. Sellerirotris kan jeg for øvrig anbefale på det sterkeste! Det er et flott keto- og lavkarbovennlig alternativ til ris, og så langt har det passet helt ypperlig til alt jeg har brukt det til. Tights.no opplyser at 100g ferdig tilberedt ris inneholder 3,1 g karbohydrater. 

Ingredienser

 •  1 pose Toro Stroganoff Gryte 
 • 400 g kjøttdeig (i stede for biff) 
 • 150 g sjampinjong 
 • 50/50 blandingsforhold av melk/fløte 
Tilbehør til en persjon
 • 15 g sellerirotris, i tørr tilstand (kjøpt hos tights.no) 
 • 1 halv avocado
 • 30 g fetaost 

Fremgangsmåte

 1. Stek kjøttdeig og sjampinjong hver for seg, og sett til sides mens du tilbereder resten. 
 2. Lag Toro Stoganoff Gryte etter anvisning bak på posen. Jeg valgte en blanding av 50/50 av melk/fløte, men bruk det du selv føler for. Tilsett stekt kjøttdeig og sjampinjong mot slutten av koketiden. 
 3. Ha 15 g sellerirotris i en kjele, og tilsett vann så det dekker godt over sellerirotrisen (bedre med for mye vann enn for lite). Ha i litt salt hvis ønskelig. Kok opp og la koke i 5-7 minutter. Hell av vannet, og klem eventuelt ut litt vann ved å trykke sellerirotrisen forsiktig mot kjelen. 
 4. Dander det hele på tallerkenen, og bruk det tilbehøret du selv måtte ønske. 

Næringsinnhold 1 servering: Vanskelig å regne ut eksakt næringsinnhold for dette måltidet, siden posen ikke er tilberedt helt etter anvisningen på pakken. 

Vel bekomme!

– Tusen takk for at du tok deg tid til å lese! 

Facebook
Email

Lyst til å lese mer?

fastelavnsboller, fastelavn, boller, keto, lavkarbo, oppskrift, bake, mat

Fastelavnsboller (Keto, Lavkarbo)

Februar er her og med det er det også tid for Fastelavn! Mange forbinder fastelavn med deilige fastelavnsboller med pisket krem og