Spaghetti og kjøttsaus er raskt og enkelt å lage i en hektisk familiehverdag, men som dessverre ikke er like keto- og lavkarbovennlig. Jeg har forsøkt meg på noen ferdige erstatninger for spaghetti/pasta, men det var rett og slett ikke godt… Så da måtte jeg finne en annen løsning, og løsningen ble squashspaghetti. Det er jo ikke det samme som vanlig spaghetti, men det smakte allikevel helt ypperlig sammen med kjøttsausen og var raskt og enkelt å lage. Så her kommer min oppskrift på spaghetti og kjøttsaus på lavkarbo-vis!
Ingredienser
Squashspaghetti
nok til 1-2 serveringer
- 1 squash (gir ca. 150g ferdig revet squash)
- 1 fedd hvitløk
- 10g meierismør
- 30g Tine Kremgo naturell
- salt og pepper
Kjøttsaus
nok til 3-4
- 400g kjøttdeig
- 400g lavkarbo tomatsaus
- salt og pepper
Tilbehør
nok til 1 serveringer
- 5 g revet permesan
- 25 g Apetina Fetaost Herbs&Spices
- Litt Ruccola til pynt
Fremgangsmåte
- Husk å ta frem ferdig laget lavkarbo-tomatsaus kvelden før og putt den i kjøleskapet, eller samme morgen som du skal bruke den. Da må den stå fremme på kjøkkenbenken til den har tint ferdig. Oppskrift på lavkarbo tomatsaus finner du HER.
- Fremgangsmåte på squashspaghetti finner du HER. Start med å rive squashen, og la det stå med salt slik som fremgangsmåten sier.
- Stek kjøttdeig i en stekepanne, og krydre etter eget ønske.
- Ha deretter over lavkarbo tomatsaus, og la det hele koke opp. La stå på lav varme mens du lager squashspaghettien ferdig.
Næringsinnhold 1 servering: 649kcal – 10g karbohydrater – 36,9g protein – 51,4g fett
Tips
Dersom resten av familien spiser vanlig spaghetti, så kan de selvfølgelig spise kjøttsausen sammen med det istedenfor.
Vel bekomme!
