// Dette innlegget inneholder reklame
Denne laksemiddagen har jeg laget før, men denne gangen hadde jeg også sellerirotris som tilbehør. Kombinasjonen med sellerirotrisen og sandefjordsmøret syns jeg ble utrolig god, så dette er en middag jeg definitivt kommer til å lage igjen! Den Teriyaki-glaserte laksen stekte jeg i min Cosori Airfryer, og som alltid gir den et perfekt resultat på fisken.
Ingredienser
3 servering
- 500 g laks (pakke med 125g x 4)
- Teriyakisaus
- Litt sesamfrø til pynt
- Brokkolisalat
- Sandefjordsmør
- Sellerirotris (vanlig ris til resten av familien)
Fremgangsmåte
- Start med å lage teryakisaus hvis du ikke har det klart i kjøleskapet allerede. Oppskrift finner du HER.
- Pensle oversiden av laksen med teriyakisausen, og strø over sesamfrø.
- Lag brokkolisalat. Oppskrift finner du HER.
- Finn frem ingrediensene til Sandefjordsmør, og kutt smøret opp i terninger. Oppskrift på Sandefjordsmør finner du HER.
- Ha 20 g tørr sellerirotris i en kjele og fyll med vann så det dekker 3-4 cm over sellerirotrisen. Ha litt salt i vannet. Koko opp, og la koke i ca. 5-7 minutter. Hell av vannet, og klem eventuelt sellerirotrisen mot kanten av kjelen med en skje for å få ut siste rest av vannet.
- Jeg stekte laksen i min Cosori Airfryer. Forvarm ovnen på 175 grader. Ha laksen over i stekekurven, og stek fisken på 175 grader i 8 min. Den ble helt PERFEKT!
Næringsinnhold 1 servering: 1100kcal – 10,5g karbohydrater – 48,6g protein – 79,3g fett
Vel bekomme!
Annonse
Jeg er strålende fornøyd med min airfryer, og jeg angrer ikke et sekund på at vi gikk til innkjøp av en slik! Den er superenkel i bruk, og den er svært enkel å holde ren. Airfryeren er designet med en ikke-klebende matkurv, som gjør at mat og fett ikke setter seg fast og man kan enkelt skylle kurven i vasken. Dessuten kan den vaskes i oppvaskmaskinen om man heller foretrekker det.