Morsdag og Valentines er rett rundt hjørnet, og da passer det ypperlig med deilige sjokolademuffins som man kan kose seg med med god samvittighet! Oppskriften er nok til 4 medium store muffins, og for meg og min samboer holder det i massevis! Det er så kjedelig å sitte igjen med alt for mange muffins, for da føler i alle fall jeg at jeg må spise flere enn jeg strengt tatt burde. Jeg har stekt muffinsene i min Cosori Premium airfryer.
Ingredienser
4 medium muffins
- 60g mandelmel (ikke fettredusert)
- 2 ss pofiber
- 40g finesse bakesukker
- 20g bakekakao
- 0,5 ts bakepulver
- 0,25 ts natron
- 0,25 ts salt
- 1 egg (medium)
- 30g smeltet meierismør
- 0,3 dl fløte
- 0,5 ts vaniljeesltrakt
- 30g sukkerfri sjokolade grovhakket
- 4 ruter sukkerfri sjokolade
Smørkrem
- 50g romtemperert smør
- 25g kremost naturell
- 25g finesse bakesukker
- 2 ss bakekakao
- 0,5-1 ts kaffepulver + 2 ss varmt vann
Fremgangsmåte
- Ha alle de tørre ingrediensene til muffinsene i en bolle, og bland godt.
- Ta oppi egg, fløte, smeltet smør og vaniljeesktrakt og bland det hele godt sammen. Rør inn grovhakket sjokolade.
- Fordel røren i 4 muffinsformer, og hvis du har lyst så putter du en rute med sjokolade i midten av hver muffins.
- Forvarm airfryeren til 160 °C. Stek deretter muffinsen i 15 min (bruk gjerne kakeprogrammet, men juster tiden ned til 15 min)
- Pisk sammen smør og kremost med en kjøkkenmaskin eller lignende til det blir en lys og luftig krem.
- Ha Finesse bakesukker og kakaopulver i en liten bolle/kopp, og rør inn kaffen til alt er løst opp. La blandingen avkjøle seg.
- Pisk forsiktig inn den avkjølte kaffeblandingen i smørkremen.
- Ha smørkremen over i en sprøytepose, og fordel utover muffinsen (viktig at muffinsen er avkjølt).
- Pynt gjerne med jordbær, eller spist muffinsen som den er!
Vel bekomme!