Sjokoladekake i kopp må være noe av det enkleste man kan lage, og er perfekt dersom du ønsker en liten dessert sånn plutselig. Grunnoppskriften på koppkaken fikk jeg fra Fett & Forstand, men jeg har gjort noen egne tilpasninger på for å lage en egen variant. Det er flere som ønsket oppskrift på denne koppkaka, så her kommer den!
Ingredienser
1 porsjon
Koppkake
- 25 g meierismør
- 25 g Creme Fraiche eller seterrømme
- 1 egg
- 10 g kakaopulver (jeg bruker Monster sukkerfri sjokodrikk)
- 10 g mandelmel (kan sløyfes for nøttefritt alternativ)
- 10 g finesse bakesukker (eller annen lignende søtning)
- 1/4 ts bakepulver
- En liten klype salt
- 4 ruter sukkerfri sjokolade
- Litt Sukrinsirup Gold (hvis ønskelig)
- Bær hvis ønskelig
Ostekrem
- 1 dl kremfløte
- 50 g Kremgo Naturell
- 3 ts Finesse Bakesukker
- En dæsj Helios Vaniljepulver
Fremgangsmåte
Koppkake
- Ha smør i en stor kopp og smelt smøret i mikroen.
- Ha oppi egg og Creme Fraiche og bland godt. Rør deretter inn alt det tørre.
- Hvis du ønsker kan du ha oppi litt Sukrinsirup Gold i røra, uten at du rører det inn i blandingen. Du kan også ha oppi litt bær hvis du ønsker det.
- Til slutt putter du de 4 rutene med sjokolade midt i koppen.
- “Stek” kaken i mikroen på full effekt i ca. 90 sekunder. Kaka kommer til å heve seg veldig under “steking”, men synker en del sammen igjen når døren åpnes.
- Spis kaken rett fra koppen, eller vend den over på en egen tallerken.
Ostekrem
- Ha alle ingrediensene til ostekremen i en bolle, og pisk til kremen blir passe stiv.
- Dander koppkaken og kremen på en tallerken, og server gjerne med litt friske bær!
Vel bekomme!