Sandefjordsmør er en klassisk saus som passer ypperlig til all fisk. Jeg må innrømme det at dette er en saus jeg faktisk ikke har smakt før. Og det er jo utrolig synd, for denne sausen var jo bare så god og superenkel å lage. Dessuten er den keto- og lavkarbovennlig helt uten tilpassinger!
Ingredienser
Nok til 2-3 personer
- 2 dl kremfløte
- 100 g meierismør i terninger
- En god neve grovhakket kruspersille
- Sitronsaft etter smak
- Salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte
- Kok opp kremfløte, og la koke til den tykner og har redusert seg til ca. halv mengde. Rør hele tiden så fløta ikke brenner seg.
- Ta kjelen vekk fra plata, og tilsett litt og litt smør mens du rører. Sett evt. kjelen tilbake på plata på LAV varme hvis det blir vanskelig å få rørt smøret helt ut. Du må ikke la deg friste til å sette på høyere varme, for da skiller sausen seg!
- Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Ha til slutt oppi grovhakket persille.
Vel bekomme!