// Dette innlegget inneholder reklame //
Svineknoke er et rimelig og godt stykke kjøtt som kan brukes til mye forskjellig! Det tar litt tid å tilberede, men når det er ferdig så smaker det veldig godt. Her har jeg langtidskokt kjøttet, før det har blitt stekt for en god stekeskorpe på kjøttstykket. Til å steke kjøttet har jeg brukt min Cosori Airfryer, og det fungerte helt perfekt!
Ingredienser
Røkt svineknoke, nok til 2-3 serveringer
- 1,3 g røkt svineknoe
- Hel pepper
- 5-6 laubærblad
- Salt hvis ønskelig
Stekt rosenkål med bacon, nok til 3 serveringer
- 350 g rosenkål (jeg brukte fersk denne gangen)
- 100 g rødløk
- 120 g bacon
- 20 g smør
Fløtesaus, nok til 2-3 serveringer
- 3 dl kokekraft fra kjøttet
- 1,5 dl kremfløte
- salt og pepper
Stekt hokkaido, nok til 2-3 serveringer
- 200 g ferdig renset hokkaido
- litt olivenolje
- salt og pepper
Næringsinnhold 1 servering: 751kcal – 12,9g karbohydrater – 55,4g protein – 59,1g fett
Fremgangsmåte
Røkt svineknoke
- Ha kjøttstykket i en stor kjele, og fyll på vann til det akkurat dekker kjøttet. Ha oppi laubærblad, hel pepper og evt. salt.
- Kok opp, og la det hele stå i 3-4 timer mens det så vidt koker. Ta ut kjøttet fra gryta når det er ferdig, og ta vare på noe av kokekrafta til saus. (Resten av krafta kan fryses til senere bruk. Perfekt til suppe for eksempel!)
- Stek kjøttet i ca. 30 min før servering. Jeg brukte en Cosori Airfryer, på høyeste varme. Har du ikke Airfryer, så kan du fint bruke stekeovn på 225 grader istedenfor.
Stekt rosenkål med bacon
- Vask og rens rosenkålen, og del de største bitene i to. De minste bitene trenger du ikke dele.
- Finhakk rødløk, og kutt opp bacon i passende biter.
- Start med å steke bacon i en stekepanne. Når baconet er halvstekt, tilsetter du den finhakkede løken og smøret. La det frese litt, før du til slutt har oppi rosenkålen. Stek det hele til rosenkålen er mør og begynner å få gylne flekker.
Fløtesaus
- Bruk gjerne den samme stekepanna som du har stekt rosenkålen i.
- Ha i ca. 3 dl med kokekraft fra kjøttet, og tilsett 1,5 dl kremfløte.
- Kok opp, og la koke i 10 min eller til sausen har tyknet til ønsket konsistens.
- Smak til med salt og pepper
Stekt hokkaido
- Forvarm stekeovnen på 220 grader.
- Vask og rens hokkaido, og kutt opp i ønsket tykkelse.
- Ha de ferdige bitene i en bolle, ha over olivenolje, salt og pepper, og bland godt sammen.
- Gjør klar et stekebrett kledd med bakepapir, og fordel hokkaido-bitene utover brettet.
- Stekes midt i ovnen i ca. 20 min (avhenger av tykkelsen på bitene dine)
Vel bekomme!
Tips
Du tenker kanskje at 1,3 kg svineknoke må holde til flere enn 2-3 serveringer, men det gjør det altså ikke. Kjøttstykket inneholder mye bein, fett og skinn, så man sitter ikke igjen med så mye rent kjøtt når kjøttet er ferdig tilberedt.
Annonse
Jeg er strålende fornøyd med min airfryer, og jeg angrer ikke et sekund på at vi gikk til innkjøp av en slik! Den er superenkel i bruk, og den er svært enkel å holde ren. Airfryeren er designet med en ikke-klebende matkurv, som gjør at mat og fett ikke setter seg fast og man kan enkelt skylle kurven i vasken. Dessuten kan den vaskes i oppvaskmaskinen om man heller foretrekker det.