Svineknoke er et rimelig kjøttstykke som kan brukes til mye forskjellig! Jeg har blant annet brukt det i lavkarbo lapskaus, som kjøtt til middagen, og nå brukt det til å lage Pulled pork. Svineknoke får man kjøpt i både røkt, lettsaltet og naturell versjon, så her kan man velge det man selv måtte ønske! Jeg brukte røkt svineknoke i denne oppskriften, for jeg elsker den røkte smaken Kjøttet lager så og si seg selv, men det trenger noen timer på seg for å bli mørt og godt! Men kjøttet kan fint gjøres klart dagen i forveien, og så er det bare å varme opp igjen før servering
Jeg var så heldig å fant både røkt og lettsaltet svineknoke til halv pris pga. dårlig dato, så da kjøpte jeg inn en del kjøttstykker som jeg puttet i fryseren
Ingredienser
Nok til 2-3 personer
- En røkt svineknoke (1 – 1,5 kg)
- 5-7 laubærblad
- en nevne hel sort pepper
- evt. litt salt hvis ønskelig
- Monster sukkerfri BBQ-saus
Fremgangsmåte
- Jeg rutet først opp skinnet på svineknoka (slik man gjør på ribba), men det er ikke noe du må gjøre!
- Ha kjøttstykket i en stor kjele, og fyll på vann til det akkurat dekker kjøttet. Ha oppi laubærblad, hel pepper og evt. salt.
- Kok opp, og la det hele stå i 3-4 timer mens det så vidt koker. Ta ut kjøttet fra gryta når det er ferdig, og krafta kan fryses til senere bruk (perfekt til suppe for eksempel!).
- Dette steget er kanskje ikke nødvendig, men jeg syns det ga en veldig god skorpe på kjøttet. Stek kjøttet på lav varme, ca. 100 grader, i en time. Sjekk kjøttstykket underveis slik at det ikke blir brent! De siste minuttene av steketiden kan du sette ovnen på grillfunksjon, så får du kanskje litt sprø svor. Jeg brukte min Premium Airfryer fra Cosori, men vanlig stekeovn fungerer like fint!
- Når kjøttet er ferdig stekt, la det avkjøle seg litt før du begynner å jobbe med kjøttet.
- Fjern skinnet/svoren og legg til sides. Løsne kjøttet fra beinet, og bruk to gafler til å rive kjøttet fra hverandre. Det er en del fett, men spiser man keto/lavkarbo er dette helt perfekt å spise! Putt det ferdig strimlede kjøttet i en bolle, og mariner med det du måtte ønske. Jeg brukte Monster sukkerfri BBQ-saus. Bland godt sammen, og sett i kjøleskap frem til kjøttet skal brukes.
- Sett stekeovnen på 200 grader, og varm kjøttet i ca. 15 min (følg med så det ikke blir brent).
- Server det ferdige kjøttet slik du selv ønsker, og med det tilbehøret du foretrekker!
Vel bekomme!