middag, lavkarbo, keto, oppskrift, mat, svin, pork, pork bowl

Pork Bowl (Keto, Lavkarbo)

// Dette innlegget inneholder reklame //

I dag var ikke middagen planlagt, så da måtte jeg bruke det jeg hadde i fryseren og i kjøleskapet. Løsningen ble svinekoteletter, blandet salat, selleri-ris og litt avokado, og for å gjøre det hele litt mer fancy har jeg kalt retten for Pork Bowl. 

Ingredienser

2 porsjoner
 • Svinekoteletter (ca. 500g) 
 • Krydderblanding  (jeg laget den med 1,5 ss Sukrin Gold , 1 ss paprikapulver, 1 ts hvitløkspulver, 1 ts løkpulver, 1 ts salt, 1 ts pepper) 
 • Olivenolje
 • Blandet salat (jeg brukte salat, agurk, stangselleri, vårløk, paprika, tomat, rødkål, brokkoli)
 • Avokado
 • Selleri-ris (jeg brukte 50g tørrvekt, men det ble i overkant mye)  
 • Apetina Fetaost i olje
 • Syltet rødkål (kan sløyfes, jeg hadde tilfeldigvis litt i kjøleskapet denne gangen)

Fremgangsmåte

 1. Start med å gjøre klar salaten. Sett i kjøleskapet mens du gjør klar resten. 
 2. Ha krydderet til krydderblandingen i en liten bolle og bland godt sammen. 
 3. Finn frem svinekotelettene og tørk dem først med kjøkkenpapir. Smør dem så godt inn i olivenolje, og fordel krydderblandingen på kotelettene. Det skal være rikelig med krydder! 
 4. Forvarm Airfryeren 205 grader. Legg kotelettene i kurven, og stek på 205 grader i ca. 7-10 min (avhenger av hvor tykke kotelettene er). La kjøttet hvile litt før du deler det opp i skiver. 
 5. Kok selleri-ris slik du ønsker. Jeg gjør det på denne måten: fyll godt med vann i kjelen, slik at vannet dekker ca. 2 cm over selleri-risen. Ha litt salt i vannet, og la risen koke i 7 minutter. Når risen er ferdig har jeg den over i en sil for å få ut så mye som mulig av vannet. 
 6. Hvis du ønsker kan selleri-risen piffes litt opp med ønsket krydder (jeg brukte litt paprikapulver og hvitløkspulver) og en klatt smør, ellers er den god som den er. 
 7. Når alt er ferdig er det bare å dandere alt du har gjort klart og de resterende ingrediensen! 

Vel bekomme!

Tips 

En slik type Bowl kan du lage med akkurat det du måtte ønske! Og ikke minst; perfekt for å få brukt opp rester av diverse matvarer 😁 

Kotelettene har jeg selvfølgelig stekt i min Airfryer fra Cosori, og enklere blir det altså ikke!

Annonse

Jeg er strålende fornøyd med min airfryer, og jeg angrer ikke et sekund på at vi gikk til innkjøp av en slik! Den er superenkel i bruk, og den er svært enkel å holde ren. Airfryeren er designet med en ikke-klebende matkurv, som gjør at mat og fett ikke setter seg fast og man kan enkelt skylle kurven i vasken. Dessuten kan den vaskes i oppvaskmaskinen om man heller foretrekker det.

Med rabattkoden “elise15” får du 15% avslag på prisen! 

– Tusen takk for at du tok deg tid til å lese! 

Facebook
Email

Lyst til å lese mer?

fastelavnsboller, fastelavn, boller, keto, lavkarbo, oppskrift, bake, mat

Fastelavnsboller (Keto, Lavkarbo)

Februar er her og med det er det også tid for Fastelavn! Mange forbinder fastelavn med deilige fastelavnsboller med pisket krem og