For en stund tilbake spurte jeg om tips til keto-/lavkarbovennlig middag, og da var ostesuppe et av forslagene som kom inn! Etter å ha undersøkt litt ulike oppskrifter, endte jeg opp med denne varianten som jeg syns ble riktig så god 👌
Ingredienser
3 persjoner
- 400 g Kjøttdeig
- 3 dl kremfløte
- 5 dl vann
- 1 gul løk (ca. 130 g)
- 1 purre (ca 160 g)
- 60 g Rød paprika
- 2 pk Kremgo Krydder (250 g)
- 1 tablett klar kjøttbuljong
- 50 g meierismør til steking
- Salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte
- Kutt paprika, løk og purre opp i passe små biter.
- Smelt 50 g smør i en panne, og fres løk og purre til det blir blankt og mørt. Krydre med salt og pepper. Hell over i en passe stor gryte når det er ferdig stekt.
- Stek kjøttdeig i samme stekepanne. Krydre med salt og pepper, og ha kjøttdeigen over i gryta sammen med den stekte løken og purra.
- Tilsett vann, fløte og buljongterning i gryta, og bland godt. Kok opp, og la småkoke i ca. 30 min mens du rører om av og til.
- Tilsett finkuttet paprika, og rør forsiktig inn kremosten i suppa. Viktig at suppen ikke koker etter at kremosten er tilsatt, for da vil suppa skille seg!
- Dryss over litt finkuttet paprika og purre før servering.
- Server gjerne med keto-/lavkarbovennlig brød ved siden av!
Næringsinnhold per porsjon: 1021kcal – 12g karbohydrater – 35g protein – 92g fett
Vel bekomme!
Tips
Varier smaken på suppa med ulike typer kremoster! Du kan også tilsette litt finhakket chili om du ønsker en mer spicy suppe 😁