microphone, audio, recording-2618102.jpg

Lipødem og kosthold – Intervju med Christen Sigridnes

Lipødem og kosthold er jo noe som automatisk har interessert meg veldig siden jeg selv la om til en ketogen livsstil i oktober 2021. Nå nylig ble jeg gjort oppmerksom på et veldig interessant intervju med Christen Sigridnes. Han har skrevet en masteroppgave i helsevitenskap hvor han ser på sammenhenger mellom kosthold og lipødem. Intervjuet er gjort i samarbeid med mediNorway som holder kurs og foredrag for lymfeterapeuter og leger, hvor Christen selv forteller om masteroppgaven sin, og hva han har konkludert med. Masteroppgaven i sin helhet kan du lese mer om og laste ned HER

Oppsummering 

Jeg har ikke lest masteroppgaven selv, men jeg syns det var veldig interessant å høre intervjuet hvor han i korte trekk forteller om innholdet. Mye av det han selv har erfart og funnet ut via studien stemmer overens med det jeg selv har opplevd med min egen kropp etter at jeg la om til et ketogent kosthold. 

Men som Christen selv sier, så kan ikke han gå ut å anbefale et ketogent kosthold til alle med lipødem av den grunn. Mye av litteraturen som er skrevet er erfaringsbasert, og det er lite konkret forskning på koblingen mellom kosthold og lipødem og hvilken effekt det har på sykdommen. Det finnes derimot mer forskning på kosthold og andre kroniske sykdommer, så man vet jo at kosthold er en svært viktig faktor for mange av disse sykdommene. 

Selv er jeg overbevist om at det å legge om til en ketogen livsstil var den rette veien å gå for meg. Men vi er alle forskjellige, så det er ikke sikkert at det som virker for meg vil virke på samme måte for deg. Om du vurderer å gi ketogent eller lavkarbo kosthold et forsøk, så anbefaler jeg deg å lese deg opp på temaet og evt. snakke med legen din om det. Har du andre sykdommer som for eksempel diabetes, problemer med levra eller lignende, så skal du alltid snakke med legen din før du gjør store endringer i kostholdet! 

– Tusen takk for at du tok deg tid til å lese! 

Facebook
Email

Lyst til å lese mer?

fastelavnsboller, fastelavn, boller, keto, lavkarbo, oppskrift, bake, mat

Fastelavnsboller (Keto, Lavkarbo)

Februar er her og med det er det også tid for Fastelavn! Mange forbinder fastelavn med deilige fastelavnsboller med pisket krem og