// Dette innlegget inneholder reklame //
Sushi var en av tingene jeg visste jeg kom til å savne når jeg la om til en ketogen livsstil, men jeg fant raskt ut at det finnes et hav av muligheter for å gjøre det mer keto- og lavkarbovennlig! Dette er første gang jeg lager sushi, så det visuelle resultatet er så som så, men smaken ble veldig bra. Jeg lagde 3 varianter hvor en var med panert kylling, en med Salma laks og en med spicy tunfisk. Den panerte kyllingen stekte jeg i min Cosori Airfryer, og resultatet ble perfekt!
Ingredienser
Blomkålris
- 450g blomkål
- 80g Kremgo Naturell (jeg brukte egentlig en hel boks, men skal kutte ned mengden neste gang!)
- 2 ss Rice Vinegar
- 1 ts Finesse bakesukker
- litt salt
Spicy tunfisk
- 1 boks tunfisk
- 3 ss majones
- 1 ts sriracha saus
- 1 ts rice vinegar
- 1/2 ts sesamfrø
Panert kylling
- 200 g kyllingfilet
- 40 g baconcrisp (uten karbohydrater, kjøpes på Europris)
- Pofiber
- 1 egg
- litt paprika og chili krydder, og urtesalt
Chilimajones
- 3 ss majones
- 2 ts sriracha saus
Øvrige ingredienser
- 5 Nori ark
- 190 g salma laks
- paprika
- agurk
- 1 avocado
- Syltet ingefær
- Soyasaus
Fremgangsmåte
Røkt svineknoke
- Skyll og kutt blomkål i passende biter. Ha det i en foodprosessor, og kjør til blomkålen blir finkornet.
- Ha blomkålrisen i en stekepanne og stek på medium høy varme i 5-7 minutter til den blir mør. Krydre med salt hvis ønskelig.
- Ha den varme blomkålrisen i en bolle, og tilsett resten av ingrediensene. Bland godt, og sett kjølig i minst 30 min.
Panert kylling
- Kutt kyllingen opp i passe tykke strimler (2 cm x 2 cm)
- Ha baconcrisp i en foodprosessor og kjør den til fint pulver. Krydre etter eget ønske med feks. paprika, chili og urtesalt.
- Ha pofiber, baconcrisp og et vispet egg i hver sin bolle.
- Dypp strimlene av kyllingfilet først i pofiber, deretter i egg, og til slutt i baconcrisp-pulveret.
- Stek den panerte kyllingfileten. Jeg brukte min Cosori Airfryer på 180 grader i ca. 10 min. Rist/snu på bitene en gang under steketiden.
- La kyllingen avkjøle seg mens du gjør klar resten av fyllet.
Spicy tunfisk
- Hell av vannet på tunfisken, og klem ut så mye av væsken du klarer.
- Ha tunfisk og resten av ingrediensene i en bolle og bland godt.
- Sett kjølig mens du gjør klart resten.
Chilimajones
- Ha majones og sriracha saus i en skål og bland godt.
Resterende ingredienser
- Kutt opp ønsket mengde agurk og paprika i tynne strimler. Jeg brukte ca. 40 g paprika og 80 g agurk.
- Del avocado i tynne skiver.
- Del salma laks i passe tykke strimler (ca. 2cm x 2cm)
Lage sushirull
- Jeg brukte en bambusmatte (fant min på Meny)
- Legg et nori ark, med den blanke siden ned, på bambusmatten.
- Bruk 1/5 av den ferdige blomkålrisen og fordel det jevnt utover et nori ark. La det være igjen 5-8 cm i den ene enden hvor du ikke har blomkålris (Repeter dette steget for alle 5 nori arkene)
- Ha på ønsket fyll. Jeg laget en type med Salma laks, agurk, papirka, avocado og chilimajones. En type med panert kylling, agurk, paprika, avocado og chilimajones. Og en type med spicy tunfisk, agurk, papirka og avocado.
- Bruk bambusmatten til å rulle sushien sammen, og prøv å få det så stramt du klarer. Ha litt vann på den tomme enden av nori arket før du ruller den helt sammen. Bruk bambusmatten til å stramme sushirullen til slutt.
- Jeg puttet sushirullene i kjøleskapet i 30 min før jeg kuttet dem opp i biter.
- Serveres med soyasaus, syltet ingefær og Wasabi om man ønsker det.
Vel bekomme!
Tips
Mengden som ble laget her er nok til 3 voksne. Jeg fikk ikke brukt opp alt tilbehøret når jeg laget sushirullene, så det ble derfor vanskelig å beregne næringsinnholdet for denne middagen. Jeg tør likevel å påstå at denne sushien er lavkarbo, om ikke ketovennlig også, siden de aller fleste ingrediensene inneholder ingen eller svært lite karbohydrater! De få ingrediensene som inneholder mer karbohydrater brukes det så lite av, at det ikke vil gi store utslaget på totalen.
Annonse
Jeg er strålende fornøyd med min airfryer, og jeg angrer ikke et sekund på at vi gikk til innkjøp av en slik! Den er superenkel i bruk, og den er svært enkel å holde ren. Airfryeren er designet med en ikke-klebende matkurv, som gjør at mat og fett ikke setter seg fast og man kan enkelt skylle kurven i vasken. Dessuten kan den vaskes i oppvaskmaskinen om man heller foretrekker det.