Lavkarbo pannekaker finnes det mange oppskrifter av der ute, men her får dere min versjon. Toppet med bacon, en dæsj rømme og litt sirup (blodsukkervennlig), blir det et realt keto-måltid som metter godt!
Ingredienser
Røren gir 8-10 små, men tykke, pannekaker
- 60g smeltet meierismør
- 200g mandelmel (ikke fettredusert)
- 4 egg
- 4 ss vann
- 2 ss fløte
- 10 vaniljedråper (kan sløyfes)
- 1/2 ts salt
Fremgangsmåte pannekaker
- Finn frem alle ingrediensene til pannekakerøra.
- Smelt smøret i en kjele.
- Ha de andre ingrediensene i en bolle og bland godt. Tilsett smøret når det er ferdig smeltet, og bland det hele sammen.
- La røra stå kaldt i 30 min.
- Røra er ganske tykk, så det fungerer derfor best å steke pannekakene som små tykke pannekaker/lapper.
- Ha en god klatt med smør i stekepanna, og sett platen på middels-høy varme. Vent til stekepanna er varm før du starter å steke. Jeg fikk plass til 4 pannekaker om gangen i stekepanna.
Næringsinnhold per pannekake: 230kcal – 2,3g karbohydrater – 7,7g protein – 20,9g fett
Serveringstips
Disse pannekakene smaker nydelig sammen med stekt bacon, en dæsj rømme og litt fibersirup.
- Ønsket antall pannekaker (jeg tok 3, men spiste ikke opp alt)
- 150g Tulip ternet bacon som stekes i stekepanna.
- 30g rømme
- En dæsj Monster fibersirup (eller sirup etter eget ønske)
Næringsinnhold i hele måltidet: 982kcal – 6,6g karbohydrater – 44,2g protein – 86,2g fett
Vel bekomme!
