Lavkarbo, lapskaus, mat

Lavkarbo lapskaus!

Fysen på lapskaus? Fortvil ikke! Fett&Forstand sin lavkarbo lapskaus smakte helt nydelig, og kan varmt anbefales. 

Femgangsmåte

Det første som må gjøres er å koke kjøttet siden det skal koke en stund. Svineknoka er det bare å legge i ei passe stor gryte, og fylle på med vann til du akkurat dekker kjøttet. Ha oppi hel pepper og laubærblad, og evt. litt salt om du ønsker det. 

Lavkarbo lapskaus
Kjøttet skal koke i ca. 3-4 timer, slik at det blir mørt og godt

Når kjøttet står å koker er det bare å gjøre klar grønnsakene. I oppskriften til Fett&forstand står det oppgitt hvor mye det skal være av hver grønnsak, men jeg bare slumpet litt slik at jeg fikk brukt opp det jeg hadde. Dersom man ønsker å bruke poteter eller andre passende grønnsaker, så går nok det helt fint også! Bare husk at poteter har en del karbohydrater.

grønnsaker, lavkarbo, lapskaus
Gulrot, hokkaido gresskar, purreløk, kålrot og sellerirot

Grønnsakene vaskes og kuttes så opp i ca. like store biter. Hokkaido gresskaret kan gjerne brukes med skallet på, for da blir det igjen noen biter som kan spises. Gresskaret løser seg nemlig en del opp når det kokes, slik at det blir en tykk god saus. 

grønnsaker, lavkarbo, lapskaus
Ferdig oppkutta grønnsaker til lavkarbo lapskaus

Når kjøttet er ferdig kokt legges det til side slik at det får kjølt seg ned. Et tips kan også være å koke kjøttet dagen i forveien, så slipper man å gjøre alt samme dagen. Bare husk å ta vare på kokekrafta, for den skal brukes til å koke grønnsakene i. Grønnsakene legges så i en passende gryte, og fyll på med kraft til grønnsakene akkurat dekkes. La det koke i ca. 30 min, og til en god del av væsken har blitt redusert. 

Mens grønnsakene koker kan kjøttet rives/kuttes opp i passende biter, før kjøttbitene til slutt puttes oppi sammen med grønnsakene. 

Voila! Deilig lavkarbo lapskaus som smaker digg!

lavkarbo, lapskaus, mat
Deilig lavkarbo lapskaus med god samvittighet

TIPS 

Jeg lagde en ganske stor porsjon, og det holdt til to middager for meg, min samboer og datter på 5 år. I tillegg syns jeg faktisk det smakte enda bedre på dag to, for da hadde “sausen” tykna enda mer! 

Oppskrift: Lavkarbo Lapskaus fra Fett&forstand

– Tusen takk for at du tok deg tid til å lese! 

Facebook
Email

Lyst til å lese mer?

fastelavnsboller, fastelavn, boller, keto, lavkarbo, oppskrift, bake, mat

Fastelavnsboller (Keto, Lavkarbo)

Februar er her og med det er det også tid for Fastelavn! Mange forbinder fastelavn med deilige fastelavnsboller med pisket krem og