Lavkarbo, keto, middag, oppskrift, mat

Lavkarbo kjøttdeig-grateng!

I dag hadde jeg ingen spesielle middagsplaner, men etter et dypdykk i kjøleskapet fant jeg frem en del matvarer som måtte brukes opp. Denne kjøttdeig-gratengen ble derfor slengt sammen av det jeg hadde i kjøleskapet, og både jeg og samboer syns den ble kjempe god! Det fine er nok at denne oppskriften kan brukes som en slags grunnoppskrift, også varierer du selv hva du ønsker å ha oppi av grønnsaker og kjøtt. Her får dere i alle fall oppskrift på dagens versjon, med kjøttdeig og bacon! 

Ingredienser

Ca. 4 serveringer

 • 400g kjøttdeig av storfe 
 • 150g Tulip ternet bacon 
 • 230g sjampinjong (en pakke fra First-Price) 
 • 180 g gul eller rød løk  (en middels stor løk) 
 • 150g brokkoli 
 • 150g sellerirot (ferdig skrelt og kuttet opp) 
 • 20g smør til steking av grønnsaker 
 • 175g Coop revet Mozzarella  (en hel pakke) 
 • Salt og pepper
Ostesaus
 • 200g Cottage Cheese orginal 
 • 125g Tine Kremgo naturell (en pakke) 
 • 80g Creme Fraiche
 • salt og pepper

Fremgangsmåte 

 1. Finn frem ingrediensene, og sett ovnen på 200 grader over- og undervarme. 
 2. Ha ingrediensene til ostesausen i en bolle, og bland godt. Sett til sides, denne skal brukes senere.
 3. Skyll og skrell grønnsakene. Brokkolien deles opp i passe biter/buketter. Selleriroten kuttet jeg opp i staver. Ha brokkolien og selleriroten i en kjele sammen med litt vann og evt. en dæsj salt, og kok opp. La det koke i ca. 3-5 min, men det variere ut i fra størrelsen du har delt grønnsaken opp i. Hell av vannet, og la grønnsakene dampe av seg mens du gjør klar resten. 
 4. Sjampinjong og løk kuttes opp i passe biter. Ha smør i en stekepanne, og stek løken til den begynner å bli blank. Ha deretter oppi sjampinjongen, og stek videre til sjampinjongen og løken er blanke og møre. Krydre med litt salt og pepper. 
 5. Stek kjøttdeig i en stekepanne, krydre med salt og pepper (eller annet ønsket krydder). Når kjøttdeigen er ferdig stekt heller du den over i en midlertidig form, og steker baconet i den samme stekepanna. Når baconet er ferdig heller du kjøttdeigen tilbake i stekepanna. Hell ostesausen du laget tidligere over kjøttdeigen og baconet, og bland godt. 
 6. Finn frem en ildfast form, og ha den kokte brokkolien og selleriroten i bunn. Hell deretter over kjøttdeig, bacon og osteblandingen, og fordel det godt utover. Ha så over stekt sjampinjong og løk, før du topper det hele med revet mozzarella. 
 7. Stekes midt i ovnen i ca. 20 min. La hvile i 5 min før servering. Server gjerne med litt ruccola-salat ved siden av (det manglet dessverre jeg i dag). 
Næringsinnhold 1 servering: 697kcal – 6,8g karbohydrater – 47,3g protein – 52,4g fett
 

Vel bekomme!  

Tips 

Denne retten kan du fint variere ved å bruke de grønnsakene du selv ønsker eller har i kjøleskapet. Kjøttet kan nok også byttes ut med andre ting hvis man vil prøve noe annet. Ostesausen kan nok sikker eksperimenteres mer med også, men den syns jeg ble veldig god slik jeg laget den denne gangen. Bare husk det at næringsinnholdet vil endre seg dersom du bytter ut ingrediensene med andre matvarer! 

– Tusen takk for at du tok deg tid til å lese! 

Facebook
Email

Lyst til å lese mer?

kake, søtsaker, dobbel suksessterte, bake, mat, oppskrift, dessert

Dobbel suksessterte! (Lavkarbo)

Denne helgen skulle lokalforeningen i Vestfold og Telemark lymfødem- og lipødemforening ha sitt første medlemsmøte her i Telemark, og i den anledning

middag, lavkarbo, keto, oppskrift, mat, svin, pork, pork bowl

Pork Bowl (Keto, Lavkarbo)

// Dette innlegget inneholder reklame // I dag var ikke middagen planlagt, så da måtte jeg bruke det jeg hadde i fryseren

søtsaker, dessert, jordbær, krem, sjokolade, keto, lavkarbo, oppskrift

Jordbær og krem! (Keto, Lavkarbo)

Pisket krem og jordbær dyppet i sukkerfri sjokolade slår aldri feil! Selv om man forsøker å gå ned i vekt, så er