I dag laget vi fastelavnsris på jobb med elevene, og det gjorde at jeg fikk sååå lyst på fastelavnsboller! Man skulle ikke tro det, men det går faktisk an å lage seg knallgode fastelavnsboller selv om man spiser keto/lavkarbo! Oppskrift på lavkarbo boller fant jeg hos Omhelse.no.
Ingredienser
Boller 8 stk
- Oppskrift og innhold finner du HER.
Krem til 8 boller
- 3,5 dl kremfløte
- 1/2 ts Helios vaniljepulver
- 3 ss søtning (jeg brukte Sukrinmelis)
Fremgangsmåte
Fremgangsmåten for bollene finner du i Omhelse.no sin oppskrift på lavkarbo boller med havrefiber, og den finner du HER.
Krem og montering av fastelavnsboller
- Ha kremfløte, vaniljepulver og søtning i en bolle og pisk til krem.
- Kutt den ferdige bollen i to, og legg en god dæsj med pisket krem på den ene halvdelen.
- Hvis du ønsker kan du også ha på litt syltetøy uten tilsatt sukker (eller hjemmelaget), eller litt friske bær.
- Legg den andre halvdelen tilbake oppå kremen, og dryss litt Sukrinmelis over.
Ca. næringsinnhold per enhet/servering: 300kcal – 3,1g karbohydrater – 6,8g protein – 25,5g fett
Vel bekomme!