laks, fisk, middag, oppskrift, tilbehør, mat, keto, lavkarbo

Laks med stekt selleriris og Sandefjordsmør (Keto, Lavkarbo)

Laks med stekt selleriris og Sandefjordsmør er en sikker vinner her hjemme hos oss! Og best av alt; den stekte selleririsen kan man variere akkurat slik man selv ønsker. Men her kommer oppskrift og fremgangsmåte på akkurat denne varianten. 

Ingredienser

Nok til 2-3 personer
Stekt selleriris
  • 1 pk ternet bacon
  • 50g frysetørket selleriris (jeg bruker den fra tights.no) 
  • 1 løk 
  • 2 fedd hvitløk finhakket
  • 1/2-1 paprika 
  • Bladspinat (ønsket mengde) 
  • Kruspersille (kan sløyfes)
Sandefjordsmør
    • 2 dl kremfløte
    • 100g smør 
    • salt og pepper
    • sitronsaft
    • Frisk kruspersille 
Laks 
  • 400-500 g laks

Fremgangsmåte

Stekt selleriris
  1. Ha selleriris i en kjele og ha i vann så det dekker ca. 1-2 cm over selleririsen. Kok opp, ha litt salt i vannet, og la det hele koke til vannet nesten er borte (ca. 6-10 minutter). Hell den ferdige selleririsen i en sil, og klem forsiktig ut resten av vannet. 
  2. Stek ternet bacon i en stekepanne med høye kanter. 
  3. Ha oppi løk og paprika kuttet i passe biter, samt finhakket hvitløk, og stek alt til løk og paprika er blank og mør. 
  4. Ha oppi den ferdig kokte selleririsen, og bland godt. 
  5. Til slutt har du oppi ønsket mengde bladspinat, og steker alt til bladspinaten har falt sammen. 
  6. Før serveringen kan du gjerne drysse over litt grovhakket kruspersille.
Sandefjordsmør 

Fremgangsmåte finner du HER

Laks

Laksen tilbereder du slik du selv ønsker! For den kan stekes i stekeovn, i stekepanna, i airfryeren eller kokes. 

Vel bekomme!

– Tusen takk for at du tok deg tid til å lese! 

Facebook
Email

Lyst til å lese mer?

fastelavnsboller, fastelavn, boller, keto, lavkarbo, oppskrift, bake, mat

Fastelavnsboller (Keto, Lavkarbo)

Februar er her og med det er det også tid for Fastelavn! Mange forbinder fastelavn med deilige fastelavnsboller med pisket krem og