Laks med stekt selleriris og Sandefjordsmør er en sikker vinner her hjemme hos oss! Og best av alt; den stekte selleririsen kan man variere akkurat slik man selv ønsker. Men her kommer oppskrift og fremgangsmåte på akkurat denne varianten.
Ingredienser
Nok til 2-3 personer
Stekt selleriris
- 1 pk ternet bacon
- 50g frysetørket selleriris (jeg bruker den fra tights.no)
- 1 løk
- 2 fedd hvitløk finhakket
- 1/2-1 paprika
- Bladspinat (ønsket mengde)
- Kruspersille (kan sløyfes)
Sandefjordsmør
-
- 2 dl kremfløte
- 100g smør
- salt og pepper
- sitronsaft
- Frisk kruspersille
Laks
- 400-500 g laks
Fremgangsmåte
Stekt selleriris
- Ha selleriris i en kjele og ha i vann så det dekker ca. 1-2 cm over selleririsen. Kok opp, ha litt salt i vannet, og la det hele koke til vannet nesten er borte (ca. 6-10 minutter). Hell den ferdige selleririsen i en sil, og klem forsiktig ut resten av vannet.
- Stek ternet bacon i en stekepanne med høye kanter.
- Ha oppi løk og paprika kuttet i passe biter, samt finhakket hvitløk, og stek alt til løk og paprika er blank og mør.
- Ha oppi den ferdig kokte selleririsen, og bland godt.
- Til slutt har du oppi ønsket mengde bladspinat, og steker alt til bladspinaten har falt sammen.
- Før serveringen kan du gjerne drysse over litt grovhakket kruspersille.
Sandefjordsmør
Fremgangsmåte finner du HER.
Laks
Laksen tilbereder du slik du selv ønsker! For den kan stekes i stekeovn, i stekepanna, i airfryeren eller kokes.
Vel bekomme!