middag, lavkarbo, keto, oppskrift, mat

Stekt laks med aspargesbønner og blomkålpure! (Lavkarbo)

// Dette innlegget inneholder reklame //

I dag var det laks som sto på menyen, og i kjøleskapet hadde jeg blomkål og aspargesbønner som måtte brukes opp. Så her får dere dagens middag som ble stekt laks med aspargesbønner og blomkålpure! Laksen har jeg stekt i min Cosori Airfryer, og resultatet ble helt perfekt! 

Ingredienser

Nok til 2-3 serveringer 
 • 500 g laks (4x125g)
 • 180 g aspargesbønner 
 • 150 g Romantico tomater 
 • 150g ternet bacon 
Blomkålpure
 • 300 g blomkål
 • 15 g sjalottløk
 • 1 fedd hvitløk
 • 1 dl kremfløte
 • 30 g smør til steking
 • 20 g smør til å ha i pureen
 • Litt sitronjuice 
 • Salt og pepper (evt. litt urtesalt eller annet krydder) 

Næringsinnhold 1 servering: 848kcal – 14,8g karbohydrater – 44,6g protein – 54,6g fett

Fremgangsmåte 

 1. Gjør klar grønnsakene. Skyll og rens blomkål, aspargesbønner og tomat. Finhakk løk og hvitløk og sett til sides. 
 2. Start med blomkålpureen. Kjør blomkålen til ris i en foodprosessor. Ha 30 g smør i stekepanna på medium/høy varme, og fres løk og hvitløk litt før du har i blomkålen. Stek blomkålen i ca. 10 min, rør ofte slik at den ikke brenner seg.  Ha den stekte blomkålen over i foodprosessoren igjen, og tilsett kremfløte og  20g smør. Kjør pureen jevn og glatt. Smak til med sitronjuice, salt, pepper og annet krydder hvis ønskelig. Ha den ferdige purren over i en kjele, og varm på svak varme mens du gjør ferdig resten. Husk å røre av og til!  
 3. Ha litt smør i en stekepanne, og stek bacon til den er ferdig stekt. Ha i litt ekstra smør mot slutten, slik at smøret får smelte før du tar stekepanna av varmen. 
 4. Jeg brukte min Cosori Airfryer til å steke laksen. Forvarm først airfryeren på 175 grader. Krydre fisken med ønsket krydder, jeg brukte fiskekrydder, salt og pepper. Ha litt olje over fisken før du legger den i airfryeren. Jeg brukte Seafood programmet på min airfryer, som tilsvarer 175 grader i 8 min. Fisken ble PERFEKT! 
 5. Mens fisken steker i airfryeren, satt jeg stekepannen tilbake på varmen, og tok det ferdig stekte baconet over i en skål. Litt av stekefettet fra baconet hadde jeg oppi blomkålpureen. 
 6. Stek tomatene i stekepanna i moen minutter alene, før du tilsetter aspargesbønnene. Krydre med salt og pepper, men det er ikke sikkert det er nødvendig siden stekefettet fra baconet har en del smak i seg fra før av. 
 7. Dander alt på en tallerken, og nyt en deilig middag! 

Vel bekomme! 

Tips

Middagen inneholder litt karbohydrater, så om du spiser ketogent slik som jeg gjør, så må du være forsiktig med karbohydratene resten av dagen. Jeg kunne fint halvert mengden blomkålpure som jeg forsynte meg med (den var mektig), så bare der er det mulig å kutte noen karbohydrater til en annen gang. 

Annonse

Jeg er strålende fornøyd med min airfryer, og jeg angrer ikke et sekund på at vi gikk til innkjøp av en slik! Den er superenkel i bruk, og den er svært enkel å holde ren. Airfryeren er designet med en ikke-klebende matkurv, som gjør at mat og fett ikke setter seg fast og man kan enkelt skylle kurven i vasken. Dessuten kan den vaskes i oppvaskmaskinen om man heller foretrekker det.

Med rabattkoden “elise15” får du 15% avslag på prisen! 

middag, lavkarbo, keto, oppskrift, mat

– Tusen takk for at du tok deg tid til å lese! 

Facebook
Email

Lyst til å lese mer?

fastelavnsboller, fastelavn, boller, keto, lavkarbo, oppskrift, bake, mat

Fastelavnsboller (Keto, Lavkarbo)

Februar er her og med det er det også tid for Fastelavn! Mange forbinder fastelavn med deilige fastelavnsboller med pisket krem og