Dette innlegget inneholder reklame i form av annonselenker til www.cosori.no.
Laks steker jeg alltid i airfryeren, og resultatet blir like perfekt hver eneste gang! Airfryeren gjør jobben for meg, mens jeg kan lage resten av middagen uten å måtte bekymre meg for om fisken blir for mye stekt eller ikke. Jeg bruker en Cosori Premium, men om du ikke har en airfryer selv så kan du selvfølgelig tilberede laksen akkurat slik du selv ønsker!
Ingredienser
Nok til 2-3 personer
Stekt selleriris
- 1 pk ternet bacon
- 50g frysetørket selleriris (jeg bruker den fra tights.no)
- 1 rødløk
- 1 rød spiss-paprika
- 2 stenger stangselleri
- Kruspersille (kan sløyfes)
- Salt og pepper etter smak
Sandefjordsmør
- 2 dl kremfløte
- 100g smør
- salt og pepper
- sitronsaft
- Frisk kruspersille
Laks
- 400-500 g laks
Fremgangsmåte
Stekt selleriris
- Ha selleriris i en kjele og ha i vann så det dekker ca. 1-2 cm over selleririsen. Kok opp, ha litt salt i vannet, og la det hele koke til vannet nesten er borte (ca. 6-10 minutter). Hell den ferdige selleririsen i en sil, og klem forsiktig ut resten av vannet.
- Stek ternet bacon i en stekepanne med høye kanter.
- Ha oppi løk, paprika og stangselleri kuttet i passe biter, og stek alt til det er blankt og mørt. Smak til med salt og pepper.
- Før serveringen kan du gjerne drysse over litt grovhakket kruspersille.
Sandefjordsmør
Fremgangsmåte finner du HER.
Laks
- Forvarm airfryeren på 175 grader (jeg bruker en Cosori Premium)
- Krydre laksen etter eget ønske (jeg hadde litt hjemmelaget teriyakisaus som jeg penslet den med før steking)
- Stek laksen på fiskeprogrammet (175 grader, 8 min).
Vel bekomme!
BONUS: Med koden “elise15” får du 15% avslag på alt du putter i handlekurven hos www.cosori.no!