tilbehør, mat, squashspaghetti, keto, lavkarbo, enkelt, oppskrift

Kremet squashspaghetti! (Keto, Lavkarbo)

Spaghetti, og pasta generelt, er en av tingene jeg savner nå som jeg har spist keto/lavkarbo en god stund. Det er et tilbehør som kan brukes til så mye forskjellig, så da har løsningen vært å finne erstatninger som fungerer og smaker godt. I dag skulle vi ha spaghetti og kjøttsaus til middag, så da måtte jeg finne en erstatning for spaghettien som jeg ikke spiser lenger. Løsningen ble squash, og det smakte faktisk utrolig godt og det var veldig enkelt å lage!

Ingredienser 

nok til 1-2 serveringer
  • 1 squash (gir ca. 150g ferdig revet squash)
  • 1 fedd hvitløk
  • 10g meierismør
  • 30g Tine Kremgo naturell 
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Vask squashen, og kutt av begge endene. Bruk et rivjern for å lage lange tynne remser av squashen. Jeg jobbet meg rundt kjernen og brukte den ikke, men den kan fint brukes dersom du ønsker det. 
  2. Legg squashstrimlene på en tallerken og strø over litt salt. Saltet vil trekke vannet ut av squashen. La stå i ca. 15 min. Klem deretter vannet ut av squashen. 
  3. Skrell og kutt opp hvitløksfeddet i små biter. Ha smør i en stekepanne, og stek hvitløken i et par minutter. 
  4. Ha kremosten i panna og bland sammen med hvitløk og smør (det gjør ingen ting om du ikke får blandet osten helt ut). 
  5. Ha squashstrimlene oppi panna, og bland det godt sammen med ostesausen. Stekes i 2-3 minutter, før det er klart til servering. 
Næringsinnhold per servering: 93kcal – 3,2g karbohydrater – 1,9g protein – 8,4g fett  
 

Tips 

Kremet squashspaghetti passet helt utmerket sammen med stekt kjøttdeig og lavkarbo tomatsaus som vi hadde til middag i dag. Men den kan helt sikkert brukes som tilbehør til både kylling og svin også, og kanskje til og med laks! 

– Tusen takk for at du tok deg tid til å lese! 

Facebook
Email

Lyst til å lese mer?

fastelavnsboller, fastelavn, boller, keto, lavkarbo, oppskrift, bake, mat

Fastelavnsboller (Keto, Lavkarbo)

Februar er her og med det er det også tid for Fastelavn! Mange forbinder fastelavn med deilige fastelavnsboller med pisket krem og