Kremet Spicy Fiskesuppe er en enkel og god fiskesuppe som kan varieres med det du måtte ønske! For vår del er den akkurat passe sterk, men om du ikke er typen som liker sterke ting kan denne suppa muligens bli i sterkeste laget. Men med noen enkle justeringer vil nok suppa passe for hele familien! Se tips nederst i innlegget
Ingredienser
Nok til 2-3 serveringer
Suppebase
- 7 dl vann + 4 terninger klar fiskebuljong
- 2 dl kremfløte
- 125 g Kremgo Naturell
- 50 g sjalottløk
- 10 g fersk ingefær
- 15 g chili uten frø
- 1 ts karri
- 15 g meierismør til steking
Grønnsaker, fisk og krydder
- 100 g gulrot
- 70 g stangselleri
- 50 g sukkererter
- 25 g vårløk
- 40 g paprika
- saft fra 1/2 lime
- 250 g laks
- 150 g frosne reker
- Litt fersk koriander
Fremgangsmåte
- Finn frem ingrediensene. Vask og gjør klar grønnsakene. Finhakk chili, ingefær og sjalottløk og ha i en egen skål. Resten av grønnsakene kuttes opp i tynne staver eller små biter. Kutt opp fisken i passende biter. Sett til side mens du gjør klar resten.
- Kok opp 7 dl vann og ha i buljongterningene, bland godt.
- Stek chili, ingefær, sjalottløk og karri sammen med smør. Jeg brukte en gryte med stor bunn. Når blandingen er blank og mør heller du oppi fiskebuljongen.
- Tilsett kremost og bland det hele godt sammen. La småkoke i ca. 5 min.
- Ha i fløte, rør godt, og la koke i noen minutter til.
- Tilsett resten av grønnsakene og gi suppen et oppkok. Smak til med saft fra lime, salt og pepper.
- Ha oppi fisk og frosne reker, og la det hele trekke på lav varme i ca. 5 min. Avslutt med litt grovhakket fersk koriander på toppen. Server straks!
Tips
For å gjøre suppa mildere kan man halvere eller fjerne mengden chili og ingefær, samt redusere eller fjerne karri-krydderet. Dette vil jo endre mye av suppa sin smak, men jeg tror det likevel vil bli en mild og god fiskesuppe som både store og små vil like.
Grønnsaker og fisketype kan selvfølgelig endres, alt etter hva du selv liker å ha oppi. Dersom du ønsker enda færre karbohydrater kan også mengden med grønnsaker reduseres, eller byttes ut med grønnsaker med lavere innhold av karbohydrater. Tilsett istedenfor mer fisk, slik at suppa fremdeles metter godt.
Vel bekomme!