kjøttdeiggrateng, middag, oppskrift, keto, lavkarbo, ketogenlivsstil

Kjøttdeiggrateng (Keto, Lavkarbo)

Nå er det lenge siden jeg har publisert en ny oppskrift her på nettsiden, og det er rett og slett fordi jeg har prioritert å lage innhold på Instagram. Men nettsiden er ikke glemt, og her kommer det en ny oppskrift på en deilig kjøttdeiggrateng! Kjøttdeiggrateng finnes det mange varianter av, men her får du en som er både keto- og lavkarbovennlig. 

Ingredienser

Nok til ca. 4 serveringer
Sellerirotmos
  • 1 stor sellerirot (ca. 500 g ferdig renset og oppkuttet) 
  • 3 ss meierismør
  • 3 ss creme fraiche
  • Salt og pepper etter smak
  • 0,25 ts muskattnøtt
Kjøttdeiggrateng
    • 600g kjøttdeig av eget ønske (gjerne en med høyt fettinnhold) 
    • 125g ternet bacon
    • 3 sjalottløk
    • 3 fedd hvitløk 
    • 400g hakka tomater på boks 
    • 1-2 ts oksefond 
    • Salt og pepper (krydder etter eget ønske) 
    • En pose frosne grønnsaker (jeg brukte Frist Price Brokkoliblanding)  
    • 175g revet ost (jeg brukte Coop revet mozzarella) 

Fremgangsmåte

  1. Start med å lage sellerirotmos. 
  2. Rens og kutt selleriroten opp i passe biter. Kok den oppkuttede selleriroten i litt lettsaltet vann i ca. 10 min eller til selleriroten er mør. 
  3. Hell av vannet og tilsett meierismør og Creme Fraiche. Bruk en stavmikser og kjør selleriroten til en glatt mos. Smak til med salt, pepper og muskattnøtt. Sett mosen til siden. 
  4. Stek finhakk sjalottløk og hvitløk et par minutter i en god klatt meierismør. Tilsett ternet bacon, og stek videre noen minutter til. Ha deretter oppi kjøttdeigen, og stek til kjøttdeigen er gjennomstekt. 
  5. Ha over hakket tomat, oksefond og smak til med krydder etter eget ønske. Ha til slutt oppi posen med frosne grønnsaker, og bland alt godt sammen. La det hele småputre ca. 5 minutter, før du heller blandingen over i en ildfast form. 
  6. Spre sellerirotmosen over kjøttdeigblandingen, og topp det hele med revet ost. 
  7. Stekes på 210 grader over- og undervarme i ca. 30 min eller til osten er smeltet og toppen har fått en fin farge. La hvile noen minutter før servering. 
  8. Server gjerne gratengen med en enkel salat og/eller avokado. 

Vel bekomme!

– Tusen takk for at du tok deg tid til å lese! 

Facebook
Email

Lyst til å lese mer?

fastelavnsboller, fastelavn, boller, keto, lavkarbo, oppskrift, bake, mat

Fastelavnsboller (Keto, Lavkarbo)

Februar er her og med det er det også tid for Fastelavn! Mange forbinder fastelavn med deilige fastelavnsboller med pisket krem og

kake, søtsaker, dobbel suksessterte, bake, mat, oppskrift, dessert

Dobbel suksessterte! (Lavkarbo)

Denne helgen skulle lokalforeningen i Vestfold og Telemark lymfødem- og lipødemforening ha sitt første medlemsmøte her i Telemark, og i den anledning