I dag skulle vi i bursdag, og da måtte jeg lage en dessert som jeg kunne ta med til meg selv. Denne desserten er enkel å lage, supergod og ikke minst både keto- og lavkarbovennlig!
Ingredienser
2 porsjoner
Ostekrem
- 100g kremfløte
- 60g Kremgo Naturell
- 2 ts Finesse Bakesukker
- En dæsj Helios Vaniljepulver
- 60 g frosne jordbær
Jordbærsyltetøy
- 60g frosne jordbær
- 1 ts finesse bakesukker
- En skvett vann
Nøtteblanding
- 20 g Coop Nøtteblanding
- 15 g Monster Salty Caramel sirup.
- Litt flaksalt
- 2 ruter sukkerfri sjokolade
Fremgangsmåte
- Ha alle ingrediensene til jordbærsyltetøyet i en kjele og kok opp. Når jordbærene er myke moser du dem forsiktig med et passende redskap. La koke til syltetøyet får ønsket konsistens (ca. 5 min), rør om av og til. Avkjøl syltetøyet (jeg satt mitt i fryseren i en liten skål, slik at det skulle gå litt fortere) mens du gjør klart resten.
- Ha alle ingrediensene til ostekremen i en bolle, og pisk til kremen blir passe stiv.
- Ta 2/3 av syltetøyet over i den ferdige ostekremen, og vend det forsiktig inn. Fordel Jordbærkremen over i to passe former (jeg brukte små kjøkkenglass), og fordel resten av jordbærsyltetøyet på toppen.
- Hakk nøttene i passe biter, og ha det i en kjele sammen med Salty Caramel sirup. Varm nøtteblandingen til sausen reduserer seg noe, og nøttene blir klissete. Legg nøttene på en tallerken, strø over litt flaksalt, og la nøtteblandingen avkjøle seg litt.
- Fordel nøtteblandingen over desserten, og avslutt med litt finhakket sukkerfri sjokolade.
- Sett desserten i kjøleskapet om den ikke skal nytes med en gang!
Vel bekomme!
Næringsinnhold per porsjon: 304kcal – 5,3g karbohydrater – 4,7g protein – 33,8g fett