Har du lyst på indisk mat? Da er denne oppskriften på indisk kyllinggryte med kokos midt i blinken for deg! Denne kan du trikse til med dine egne grønnsaker om du ønsker det. Her kommer i midlertid min versjon som jeg laget denne gangen.
Ingredienser
Ca. 3 porsjoner
- 450g kyllingfilet i terninger
- 70g kokosolje
- 2ss Garam masala krydder (finnes i krydderhylla på butikken)
- 150g løk finhakket
- 150g sjampinjong
- 200g squash i terninger
- 250ml Kyllingbuljong (10g buljongpulver til 250ml vann)
- 400g hakka tomater
- 250ml kokosmelk
- 2ss mandelmel
- 5g frisk koriander
- salt og pepper etter smak
- 1ts spiskummen
Fremgangsmåte
- Kutt kyllingfilet opp i passe terninger. Bland kyllingen med 2ss Garam masala krydder.
- Vask og kutt opp grønnsakene i passende biter.
- Gi vann og buljongpulver et raskt oppkok, og sett til side.
- Smelt kokosolje i stekepanna. Stek kyllingen i 10 min, eller til gjennomstekt. Ta kyllingen ut av stekepanna når det er ferdig stekt.
- Stek grønnsakene blanke og møre i den samme panna som kyllingen ble stekt i. Ha i hakka tomater og kyllingbuljong, og la det hele småkoke slik at væskenivået reduseres noe (ca. 15.min).
- Putt kyllingbitene sammen med grønnsakene og sausen. Hell over kokosmelk, mandelmel og spiskummen, og bland godt. La det hele koke i ca. 10 min.
- Ha finhakket koriander oppi helt til slutt før servering.
Næringsinnhold 1 porsjon: 616 kcal – 44g protein – 14g karbohydrater – 41g fett
Tips
Jeg valgte å servere middagen med hjemmelaget keto polarbrød med hvitløkssmør, som erstatning for nanbrød. Blogginnlegget med de digge polarbrødene finner du HER.
For de som spiser ris, eller om andre familiemedlemmer ønsker det, passer det ypperlig til denne middagen.
Vel bekomme!






