mat, lavkarbo, pinnekjøtt, egen oppskrift

Hokkaido og kålrabistappe!

Jeg lot meg friste en dag jeg gikk forbi pinnekjøttet i butikken, og måtte bare ta med meg en pakke hjem. Pinnekjøtt er noe av det beste jeg vet, men tilbehøret er ikke like ketovennlig, dessverre. Så da måtte jeg finne et alternativ, og det ble hokkaido og kålrabistappe. Karbohydrat innholdet er ikke det laveste, men absolutt innafor på lavkarbokosthold. Jeg kunne helt sikkert laget den uten eller med mindre kålrabi og gulrot, men jeg hadde litt rester i kjøleskapet som jeg måtte få brukt opp. Uansett; jeg syns den ble riktig så god, så her kommer en enkel oppskrift!

Ingredienser

Til 3 serveringer 

 • 250g kålrabi
 • 100g gulrot
 • 500g hokkaido gresskar 
 • 30g meierismør 
 • 60g kremfløte 
 • 5-6 SS kokekfraft/fett fra pinnekjøtt
 • Salt og pepper etter smak 

Fremgangsmåte

 1. Finn frem ingrediensene. 
 2. Mitt hokkaido gresskar var relativt stort, så jeg måtte dele den i to for å få den mengden jeg trengte. Skrap vekk frøene og “innmaten” med en skje. Hokkaido gresskaret kan du beholde skallet på, men vask godt og kutt vekk eventuelle stygge områder. Kutt opp i passende biter. 
 3. Skrell gulrot og kålrabi, og kutt opp i passende biter. Ha alle grønnsakene i en kjele sammen med vann (evt. en dæsj salt i vannet), og kok møre. Hvor lang tid det tar avhenger av størrelsen på bitene dine, men mine var ferdige etter ca. 20 min. 
 4. Hel av kokevannet, og la grønnsakene dampe litt av seg. Ha oppi smør og kremfløte, og mos det hele sammen med en stamper om du har det. Ønsker du en glattere stappe kan du bruke en stavmikser. 
 5. Om du lager pinnekjøtt kan du også tilsette 5-6 SS med kokekraft/fett fra kjelen med pinnekjøtt. 
 6. Salt og pepper etter smak. 
 7. Server mosen sammen med pinnekjøtt og annet tilbehør etter eget ønske. 
Næringsinnhold i 1 servering: 200 kcal – 10.2g karbohydrater – 3,9g protein – 16,1 g fett (om du bruker kokekraft/fett fra pinnekjøtt så vil kalori- og fettinnholdet stige) 
Vel bekomme!
 

Tips 

Er du som meg, og liker tyttebærsyltetøy til pinnekjøttet? Fortvil ikke! Fett&Forstand har oppskrift på tyttebærsyltetøy uten tilsatt sukker som er superenkelt å lage. 

Denne stappen kan selvfølgelig brukes som tilbehør til annet kjøtt også, så her er det bare fantasien som setter grenser. 

mat, hokkaido, grønnsaker, tilbehør, oppskrift
Grønnsaker til hokkaido og kålrabistappe
mat, lavkarbo, pinnekjøtt, egen oppskrift
Deilig pinnekjøtt servert med hokkaido og kålrabistappe, brokkoli og tyttebærsyltetøy uten tilsatt sukker

– Tusen takk for at du tok deg tid til å lese! 

Facebook
Email

Lyst til å lese mer?

fastelavnsboller, fastelavn, boller, keto, lavkarbo, oppskrift, bake, mat

Fastelavnsboller (Keto, Lavkarbo)

Februar er her og med det er det også tid for Fastelavn! Mange forbinder fastelavn med deilige fastelavnsboller med pisket krem og