I dag laget jeg hjemmelaget Teriyakisaus etter oppskrift fra omhelse.no. Den smakte helt nydelig til laksemiddagen vi laget i dag, så denne oppskriften kommer jeg definitivt til å bruke igjen! Den var i tillegg svært enkel å lage. Jeg valgte å bruke Sukrinsirup Gold når jeg laget min saus, men i oppskriften til omhelse.no står det vanlig Sukrin Gold.
Ingredienser
- 1 dl soyasaus
- 0,75 dl vann
- 2 ss sesamolje
- 1 ss riseddik
- 2 ss Sukrinsirup Gold (toppede)
- 5 g finhakket chilli
- 15 g finhakket hvitløk (ca. 2 store fedd)
- 10 g finhakket ingefær
Fremgangsmåte
- Finhakke chilli, hvitløk og ingefær.
- Ha alle ingrediensen i en kjele, og kok opp. La koke i ca. 15 min. på middels høy varme mens du rører jevnlig. Sausen skal tykne en del.
- Hell den ferdige sausen gjennom en sil, slik at du får ut restene av chilien, hvitløken og ingefæren.
- Sausen kan oppbevares i kjøleskap i flere uker.
Næringsinnhold 1 ladning saus: 216kcal – 8g karbohydrater – 10g protein – 14g fett
Vel bekomme!
Tips
Denne sausen kan brukes til både kjøtt, fisk og grønnsaker, så her har du en veldig god og allsidig saus!