tilbehør, teriyakisaus, saus, lavkarbo, keto, oppskrift, mat

Hjemmelaget Teriyakisaus! (Keto, lavkarbo)

I dag laget jeg hjemmelaget Teriyakisaus etter oppskrift fra omhelse.no. Den smakte helt nydelig til laksemiddagen vi laget i dag, så denne oppskriften kommer jeg definitivt til å bruke igjen! Den var i tillegg svært enkel å lage. Jeg valgte å bruke Sukrinsirup Gold når jeg laget min saus, men i oppskriften til omhelse.no står det vanlig Sukrin Gold. 

Ingredienser

  • 1 dl soyasaus
  • 0,75 dl vann
  • 2 ss sesamolje
  • 1 ss riseddik
  • 2 ss Sukrinsirup Gold (toppede) 
  • 5 g finhakket chilli
  • 15 g finhakket hvitløk (ca. 2 store fedd)
  • 10 g finhakket ingefær

Fremgangsmåte

  1. Finhakke chilli, hvitløk og ingefær. 
  2. Ha alle ingrediensen i en kjele, og kok opp. La koke i ca. 15 min. på middels høy varme mens du rører jevnlig. Sausen skal tykne en del. 
  3. Hell den ferdige sausen gjennom en sil, slik at du får ut restene av chilien, hvitløken og ingefæren. 
  4. Sausen kan oppbevares i kjøleskap i flere uker. 

Næringsinnhold 1 ladning saus: 216kcal – 8g karbohydrater – 10g protein – 14g fett  

Vel bekomme!

Tips

Denne sausen kan brukes til både kjøtt, fisk og grønnsaker, så her har du en veldig god og allsidig saus! 

– Tusen takk for at du tok deg tid til å lese! 

Facebook
Email

Lyst til å lese mer?

fastelavnsboller, fastelavn, boller, keto, lavkarbo, oppskrift, bake, mat

Fastelavnsboller (Keto, Lavkarbo)

Februar er her og med det er det også tid for Fastelavn! Mange forbinder fastelavn med deilige fastelavnsboller med pisket krem og