middag, lavkarbo, keto, oppskrift, mat

Deilig hjemmelaget lasagne (keto, lavkarbo)!

Lasagne var en av mine favorittmiddager når jeg spiste vanlig høykarbo-mat, og jeg skal ikke legge skjul på at det er en av tingene jeg kanskje savner mest. Jeg har forsøkt litt forskjellig for å finne et godt keto/lavkarbo-alternativ som ligner på vanlig lasagne, og i dag tror jeg jammen at jeg fant et bra alternativ! Det er litt jobb å lage alt fra bunnen av samme dag, men både tomatsaus og de alternative lasagneplatene kan lages på forhånd. Enten dagen før, eller om man har et lager i fryseren som man kan bruke fra ved behov. 

Ingredienser

Nok til ca. 6 serveringer
Kjøttsaus
  • 400 g ferdig laget lavkarbo tomatsaus fra fryseren
  • 400 g hakkede tomater 
  • 50 g tomatpure 
  • En neve fersk basilikum 
  • 2 ss olivenolje 
  • 1 ts finesse bakesukker
  • 400 g kjøttdeig av storfe 
  • Hvitløkspulver og paprikapulver
  • 150 g bacon 
  • Salt og pepper etter smak
Ostesaus
  • 200g Cottage Cheese original 
  • 125g Tine Kremgo naturell (en pakke) 
  • 80g Creme Fraiche
  • 35 g kremfløte
  • 100 g revet ost
  • salt og pepper
  • litt revet muskatnøtt etter smak
Annet

Fremgangsmåte

Kjøttsaus 
  1. Ha den ferdige tomatsausen i en kjele, og tilsett hakkede tomater og tomatpure. La putre på svak varme mens du steker kjøttet. 
  2. Stek kjøttdeig og krydre med salt, pepper, hvitløkspulver og paprikapulver. Ha den ferdig stekte kjøttdeigen over i tomatsausen. 
  3. Stek bacon i den samme stekepanna. Ha ferdig stekt bacon  over i tomatsausen. 
  4. Tilsett olivenolje, finesse bakesukker og grovhakket basilikum, og bland alt godt sammen.
  5. Smak til med salt og pepper. La kjøttsausen putre over svak varme mens du gjør klar resten. 
Ostesaus 
  1. Ha Cottage Cheese, Kremgo Naturell, kremfløte og Creme Fraiche i en kjele og kok opp under omrøring. Smak til med salt, pepper og revet muskatnøtt. 
  2. Tilsett revet ost, og vend det godt inn i ostesausen til osten har smeltet. 
  3. Smak til med mer krydder ved behov. 
Montering 
  1. Sett stekeovnen på 220 grader over- og undervarme. 
  2. Finn frem en ildfast form. 
  3. Fordel kjøttsaus, fathead lasagneplater og ostesaus lagvis. Avslutt med kjøttsaus og revet ost på toppen. 
  4. Steks på 220 grader midt i ovnen i ca. 25 min. 
  5. La den ferdige lasagnen hvile noen minutter før du begynner å skjære i den. 
  6. Server gjerne med litt salat eller grønnsakstaver. 

Næringsinnhold 1 servering: 785kcal – 8,2g karbohydrater – 48,3g protein – 61,7g fett  

Vel bekomme! 

Tips

For at det ikke skal bli for mye jobb med denne middagen, liker jeg å ha både tomatsaus og fathead lasagneplater klart i fryseren. Da tar jeg bare opp det jeg trenger om morgenen, slik at det er klart når jeg begynner å lage middag senere på dagen. Lasagnen kan også lages klar tidligere på dagen, slik at den bare er å putte i ovnen en halvtime før man skal spise. 

Server gjerne med en enkel salat eller grønnsaksstaver og rømmedressing!

– Tusen takk for at du tok deg tid til å lese! 

Facebook
Email

Lyst til å lese mer?

kake, søtsaker, dobbel suksessterte, bake, mat, oppskrift, dessert

Dobbel suksessterte! (Lavkarbo)

Denne helgen skulle lokalforeningen i Vestfold og Telemark lymfødem- og lipødemforening ha sitt første medlemsmøte her i Telemark, og i den anledning

middag, lavkarbo, keto, oppskrift, mat, svin, pork, pork bowl

Pork Bowl (Keto, Lavkarbo)

// Dette innlegget inneholder reklame // I dag var ikke middagen planlagt, så da måtte jeg bruke det jeg hadde i fryseren

søtsaker, dessert, jordbær, krem, sjokolade, keto, lavkarbo, oppskrift

Jordbær og krem! (Keto, Lavkarbo)

Pisket krem og jordbær dyppet i sukkerfri sjokolade slår aldri feil! Selv om man forsøker å gå ned i vekt, så er