Lasagne var en av mine favorittmiddager når jeg spiste vanlig høykarbo-mat, og jeg skal ikke legge skjul på at det er en av tingene jeg kanskje savner mest. Jeg har forsøkt litt forskjellig for å finne et godt keto/lavkarbo-alternativ som ligner på vanlig lasagne, og i dag tror jeg jammen at jeg fant et bra alternativ! Det er litt jobb å lage alt fra bunnen av samme dag, men både tomatsaus og de alternative lasagneplatene kan lages på forhånd. Enten dagen før, eller om man har et lager i fryseren som man kan bruke fra ved behov.
Ingredienser
Nok til ca. 6 serveringer
Kjøttsaus
- 400 g ferdig laget lavkarbo tomatsaus fra fryseren
- 400 g hakkede tomater
- 50 g tomatpure
- En neve fersk basilikum
- 2 ss olivenolje
- 1 ts finesse bakesukker
- 400 g kjøttdeig av storfe
- Hvitløkspulver og paprikapulver
- 150 g bacon
- Salt og pepper etter smak
Ostesaus
- 200g Cottage Cheese original
- 125g Tine Kremgo naturell (en pakke)
- 80g Creme Fraiche
- 35 g kremfløte
- 100 g revet ost
- salt og pepper
- litt revet muskatnøtt etter smak
Annet
- ca. 300 g ferdige fathead lasagneplater
- 200 g revet ost til topping
Fremgangsmåte
Kjøttsaus
- Ha den ferdige tomatsausen i en kjele, og tilsett hakkede tomater og tomatpure. La putre på svak varme mens du steker kjøttet.
- Stek kjøttdeig og krydre med salt, pepper, hvitløkspulver og paprikapulver. Ha den ferdig stekte kjøttdeigen over i tomatsausen.
- Stek bacon i den samme stekepanna. Ha ferdig stekt bacon over i tomatsausen.
- Tilsett olivenolje, finesse bakesukker og grovhakket basilikum, og bland alt godt sammen.
- Smak til med salt og pepper. La kjøttsausen putre over svak varme mens du gjør klar resten.
Ostesaus
- Ha Cottage Cheese, Kremgo Naturell, kremfløte og Creme Fraiche i en kjele og kok opp under omrøring. Smak til med salt, pepper og revet muskatnøtt.
- Tilsett revet ost, og vend det godt inn i ostesausen til osten har smeltet.
- Smak til med mer krydder ved behov.
Montering
- Sett stekeovnen på 220 grader over- og undervarme.
- Finn frem en ildfast form.
- Fordel kjøttsaus, fathead lasagneplater og ostesaus lagvis. Avslutt med kjøttsaus og revet ost på toppen.
- Steks på 220 grader midt i ovnen i ca. 25 min.
- La den ferdige lasagnen hvile noen minutter før du begynner å skjære i den.
- Server gjerne med litt salat eller grønnsakstaver.
Næringsinnhold 1 servering: 785kcal – 8,2g karbohydrater – 48,3g protein – 61,7g fett
Vel bekomme!
Tips
For at det ikke skal bli for mye jobb med denne middagen, liker jeg å ha både tomatsaus og fathead lasagneplater klart i fryseren. Da tar jeg bare opp det jeg trenger om morgenen, slik at det er klart når jeg begynner å lage middag senere på dagen. Lasagnen kan også lages klar tidligere på dagen, slik at den bare er å putte i ovnen en halvtime før man skal spise.
Server gjerne med en enkel salat eller grønnsaksstaver og rømmedressing!