Yoghurt er et godt og enkelt måltid man fint kan inkludere i et ketogent/lavkarbo kosthold. Selv velger jeg gjerne Tyrkisk yoghurt, siden denne inneholder 10% fett per 100g. Gresk yoghurt er også et godt alternativ for de som ønsker et lavere innhold av fett. Men yoghurt i seg selv kan fort bli kjedelig, så hva passer vel ikke bedre enn å toppe den med deilig hjemmelaget granola? Inspirasjon fikk jeg fra @litt_sunneremeg på Instagram når hun viste frem granolaen hun hadde laget, og hun var så snill å dele oppskriften og fremgangsmåten sin med meg. Jeg hadde derimot en hel haug av andre nøtter og frø som jeg også ønsket å bruke, så da ble det en god blanding av mye forskjellig. Om du ønsker å lage din egen granola er det bare å bruke det du har tilgjengelig, men her får du i alle fall ingrediensene og fremgangsmåten jeg brukte til min hjemmelagede granola! Den er laget med masse nøtter og frø, og inneholder derfor masse sunt fett, vitaminer, mineraler, fiber, antioksidanter og en rekke andre helsebringende stoffer.
Ingredienser
- 50g sesamfrø
- 50g linfrø
- 50g hempfrø
- 100g chiafrø
- 30g fibrex/sukkeroerfiber
- 50g solsikkekjerner
- 50g gresskarkjerner
- 150g valnøtter
- 150g pekannøtter
- 100g hasselnøtter
- 100g mandler
- 50g salte cashewnøtter
- 50g salte peanøtter
- 10g frysetørket blåbær
- 10g frysetørket ananas
- 10g frysetørket bjørnebær
- 1 ts salt
- 2 SS Sukrin gold (30g)
- 2 SS Fiber sirup (30g)
- 3 SS meierismør (45g)
Fremgangsmåte
- Finn frem alle nøttene og frøene du ønsker å bruke.
- Mål opp alle de små frøene og kjernene, samt fibrex, og ha alt i en bolle.
- Mål opp alle nøttene, og ha det i en egen bolle. Bruk en sagtagget kniv til å kutte opp nøttene i mindre biter.
- Putt de ferdig kuttede nøttene sammen med frø, kjerner og fibrex som du målte opp tidligere.
- Ha alt i en stor kjele, og strø over salt. Varm på middels varme, og pass på å rør godt slik at det ikke brenner seg.
- Når nøttene begynner å bli varme har du over Sukrin Gold, Fiber sirup og smør. Bland godt, og fortsett å varme til smør og sukker har smeltet.
- Kle et stekebrett med bakepapir. Hell granolaen over og ha oppi frysetørket frukt/bær, bland godt og spre det utover slik at det får kjølt seg ned.
- Når granolaen er helt kald tar du den over i en passende beholder.
Næringsinnhold per servering à 10g: 57 kcal – 1g karbohydrater – 1,8g protein – 5g fett
Husk at du kan bruke akkurat de nøttene og frøene/kjernene du har tilgjengelig! Jeg brukte alt jeg hadde i skuffen denne dagen, men du står selvfølgelig fritt til å bruke det du selv ønsker. Som du ser i ingredienslisten har jeg også i litt frysetørket frukt/bær. Dette kan man selvfølgelig utelate dersom man ønsker et lavere karbohydratinnhold i granolaen. For et enda lavere karbohydratinnhold kan man også justere mengdene på de ulike ingrediensene slik at man bruker mer av ting som har et lavt innhold av karbohydrater.
Vel bekomme!
Tips
Granolaen holder seg fint i en krokke/beholder i romtemperatur. Hvor lenge den tåler å stå fremme vet jeg ikke, siden dette er første gang jeg lager den!



