Nå i helgen var vi invitert på lutefisk-middag hos mine foreldre, og et fast innslag til den middagen er jo ertestuing. De hadde kjøpt inn Toro sin ferdigpose, med den nette sum av 21g karbohydrater per 100g, og det er jo ikke helt innafor i et keto/lavkarbo kosthold. Derfor måtte jeg søke litt på nett, og jeg fant flere ulike fremgangsmåter på hvordan lage hjemmelaget ertestuing. Jeg hentet derfor litt herfra og derfra, og endte opp med en knallgod ertestuing med mye lavere innhold av karbohydrater.
Ingredienser
Gir ca. 925g ferdig ertestuing
- 7 dl vann + 1,5 klar kjøttbuljongterning til koking
- 1 dl av kokevannet skal brukes i ertestuingen
- 700g frosne erter (2 poser fra First Price)
- 80 g meierismør
- 1 dl kremfløte
Fremgangsmåte
- Kok opp 700 ml vann i en kjele sammen med buljongterningene til terningene har løst seg opp.
- Ha i ertene og la koke i 3-4 minutter. Hell ertene over i en sil når de er ferdig kokt, MEN ta vare på noe av kokevannet. Du trenger 1 dl til å ha i ertestuingen.
- Ha ertene i en bolle/kjele sammen med 1 dl av kokevannet, samt smør og fløte.
- Bruk en stavmikser eller annet egnet redskap, og kjør ertene til de får en passende konsistens.
- Smak til med salt og pepper.
Tips
Denne oppskriften gir en god mengde med ertestuing, siden jeg var usikker på hvor mye som trengtes så det skulle bli nok til alle. Oppskriften kan fint halveres!
Denne stuingen kan selvfølgelig brukes som tilbehør til annet kjøtt også, så her er det bare fantasien som setter grenser.

