middag, lavkarbo, keto, oppskrift, mat

Hamburger med Dirty Hokkaido fries! (Keto, lavkarbo)

// Dette innlegget inneholder reklame //

I dag ble det hjemmelaget hamburger toppet med cheddar og bacon, og superdigg Dirty Hokkaido Fries som tilbehør, til middag! Nå har jeg vinterferie, så da ble det endelig litt tid til å prøve ut nye ting på kjøkkenet. Hokkaido Friesene har jeg laget i min Cosori Airfryer, med perfekt resultat som alltid! 

Ingredienser

Dirty Hokkaido Fries, nok til 3 serveringer 
  • 500 g Hokkaido
  • 1 ss Pofiber (5 g) 
  • 1 ss Whey Isolate Lowcarb (7g) 
  • 1/2 ts paprikapulver (2g) 
  • Salt og pepper 
  • 1 ss olivenolje
  • 30 g finkuttet vårløk 
  • 50 g revet cheddar (jeg bruker Coop sin, kun 0,1 g karbs!) 
  • 30 g stekt bacon
  • Aioli (ta den mengden du ønsker) 
Hjemmelaget hamburger, nok til 4 burgere på ca. 150 g 
  • 400 g kjøttdeig av storfe
  • 25 g knust baconsvor (Jeg bruker en fra Europris, med 0 g karbs!) 
  • 1 ts salt
  • 1 ts hvitløkspulver (3 g) 
  • 1 ts løkpulver (3 g) 
  • 1/2 ts pepper
  • 2 ss Worcester Sauce 
  • 2 ss kremfløte
  • 1 egg
  • 50 g finhakket løk 
Tilbehør
  • 1 skive cheddar burgerost 
  • 2 skiver stekt bacon 
  • 15 g Monster Zero Smokey BBQ sauce
  • 60 g syltet rødkål
  • En god dæsj Aioli hvis du ønsker det 

Fremgangsmåte

Dirty Hokkaido Fries
  1. Finn frem Hokkaido, og kutt i fingertykke staver. (Jeg har gjort klart og fryst ned Hokkaido, så for meg var det bare å ta opp fra fryseren denne gangen) 
  2. Skyll bitene godt, og legg dem i kaldt vann i 1 times tid. 
  3. Sil av vannet, og ha bitene over i en pose (jeg brukte en ziplock pose). Ha oppi olivenolje, pofiber, Whey Isolate, salt, pepper og paprikapulver, og bland det hele godt sammen oppi posen. 
  4. Jeg brukte min Cosori Airfryer for å steke hokkaidoen. Forvarm airfryeren på 205 grader. Fordel hokkaidobitene så godt du kan i kurven, og stek i ca. 15 min på 205 grader. Rist/vend på bitene halvveis i steketiden. 
  5. Strø over halvparten av osten mens hokkaidoen fremdeles ligger i kurven, og stek i 3-5 minutter til osten er smeltet. 
  6. Ha Hokkaido fries over i en egnet skål, og ha over resten av osten, finhakket vårløk, baconbiter og ønsket mengde aioli. 
Hjemmelaget hamburger
  1. Knus baconsvor i en foodprosessor eller lignende. 
  2. Ha kjøttdeig i en bolle, og ha oppi alle ingrediensene. Bland godt ved å kna deigen med hendene. 
  3. Del deigen opp i 4 like store biter (ca. 150 g per burger), og form bitene til baller. Klem ballene flate, og form dem til fine burgere. 
  4. Stekes i en middels/varm stekepanne, 3-5 min på hver side (avhengig av hvor tykke burgere du har laget). 
  5. Om du ikke gidder mer oppvask enn nødvendig, så steker du bacon i samme stekepanne som burgerne. 
  6. Ha cheddarost på burgeren når den begynner å nærme seg ferdig. 
Til slutt
  1. Dander hamburger og tilbehør på tallerkenen slik du ønsker. 
  2. Det skal se litt rotete ut, for det er jo tross alt Dirty Fries dette her! 

Næringsinnhold 1 servering: 818kcal – 12,8g karbohydrater – 49,1g protein – 63,7g fett  

Vel bekomme!

Annonse

Jeg er strålende fornøyd med min airfryer, og jeg angrer ikke et sekund på at vi gikk til innkjøp av en slik! Den er superenkel i bruk, og den er svært enkel å holde ren. Airfryeren er designet med en ikke-klebende matkurv, som gjør at mat og fett ikke setter seg fast og man kan enkelt skylle kurven i vasken. Dessuten kan den vaskes i oppvaskmaskinen om man heller foretrekker det.

Med rabattkoden “elise15” får du 15% avslag på prisen! 

– Tusen takk for at du tok deg tid til å lese! 

Facebook
Email

Lyst til å lese mer?

fastelavnsboller, fastelavn, boller, keto, lavkarbo, oppskrift, bake, mat

Fastelavnsboller (Keto, Lavkarbo)

Februar er her og med det er det også tid for Fastelavn! Mange forbinder fastelavn med deilige fastelavnsboller med pisket krem og