Er du som meg, og tenker kanskje at julekakene må man jo bare glemme om man skal spise keto/lavkarbo? Fortvil ikke! Det finnes en hel haug av keto- og lavkarbovennlige julekaker som man kan lage og nyte med god samvittighet i jula. Jeg har funnet utrolig mye godt hos blant annet Fett & Fortstand, og det er fremdeles masse jeg ønsker å teste ut! Nå har jeg lagt min elsk på disse Gule bombene fra Fett & Forstand, og jeg kan rett og slett ikke få nok av dem! Oppskriften finnes det flere varianter av, og her har du oppskriften og fremgangsmåten jeg jobbet etter.
Ingredienser
Gul krem
- 5 eggeplommer
- 75g Finesse Bakesukker
- 175g romtemperert smør
- 1,5 dl kremfløte
- 1/2 ts vaniljepulver eller litt vaniljeessens
- 5 eggehviter (romtemperert)
- 100g Finesse Bakesukker
- 200g mandler uten skall
- 200g mandler med skall
- valgfri sukkerfri sjokolade
Fremgangsmåte
Sett ovnen på over- og undervarme på 180 grader.
- Skill eggeplomme og eggehvite fra hverandre. Eggeplommene har du i en kjele, mens eggehvitene setter du til sides i en egen bolle.
- Rør sammen eggeplommer, Finesse Bakesukker, kremfløte og vanilje i kjelen, og varm opp på svak/medium varme til kokepunktet. Rør kontinuerlig, det kan fort klumpe seg! Rør helt frem til vaniljekremen tykner, dette tar ca. 20 min.
- Ta kjelen vekk fra varmen og rør inn romtemperert smør til det smelter, og sett kremen kjølig i minst 2 timer. Vaniljekremen vil tykne enda mer når den blir kald.
- Mal mandlene i en foodprosessor eller mandelkvern.
- Pisk eggehviter stivt. Tilsett Finesse Bakesukker, og pisk videre til det er godt blandet inn.
- Vend de malte mandlene forsiktig inn i den stive eggehviten med en slikkepott/sleiv.
- Fyll en sprøytepose med den ferdige røren, og sprøyt ut runde sirkler på et bakepapirkledd stekebrett. Bruk en skje fuktet med litt lunket vann til å forme kjeksene slik at de blir runde og litt flate.
- Stekes midt i ovnen i 12-15 min, slik at de blir gyllene på toppen og kantene. Avkjøles helt før de fylles med krem.
- Ta frem den gule kremen, og rør gjerne godt i den før du fyller den i en sprøytepose.
- Fordel den gule kremen på halvparten av kjeksene, og topp kremen med en ny kjeks. Klem forsiktig sammen slik at kremen tyter litt ut.
- Smelt sukkerfri sjokolade i vannbad- Bruk en skje eller annet redskap til å sirkle sjokolade over kjeksene.
Næringsinnhold per servering/enhet: 159 kcal – 1g karbohydrater – 4g protein – 14g fett
Vel bekomme!
Tips
Gule bomber er ypperlige å fryse ned, og blir serveringsklare kort tid etter at du tar de ut av fryseren. Oppbevares i kjøleskapet om de ikke fryses ned,

