oppskrift, mat, julekake, gule bomber, keto, lavkarbo

Gule bomber!

Er du som meg, og tenker kanskje at julekakene må man jo bare glemme om man skal spise keto/lavkarbo? Fortvil ikke! Det finnes en hel haug av keto- og lavkarbovennlige julekaker som man kan lage og nyte med god samvittighet i jula. Jeg har funnet utrolig mye godt hos blant annet Fett & Fortstand, og det er fremdeles masse jeg ønsker å teste ut! Nå har jeg lagt min elsk på disse Gule bombene fra Fett & Forstand, og jeg kan rett og slett ikke få nok av dem! Oppskriften finnes det flere varianter av, og her har du oppskriften og fremgangsmåten jeg jobbet etter. 

Ingredienser 

Til ca. 25 stk (kommer an på størrelsen du lager) 
Gul krem
  •  5 eggeplommer 
  • 75g Finesse Bakesukker 
  • 175g romtemperert smør
  • 1,5 dl kremfløte 
  • 1/2 ts vaniljepulver eller litt vaniljeessens 
Kjeks 
  • 5 eggehviter (romtemperert) 
  •  100g Finesse Bakesukker 
  • 200g mandler uten skall
  • 200g mandler med skall
Sjokoladepynt 
  • valgfri sukkerfri sjokolade 

Fremgangsmåte

Sett ovnen på over- og undervarme på 180 grader. 

Gul krem 
  1. Skill eggeplomme og eggehvite fra hverandre. Eggeplommene har du i en kjele, mens eggehvitene setter du til sides i en egen bolle. 
  2. Rør sammen  eggeplommer, Finesse Bakesukker, kremfløte og vanilje i kjelen, og varm opp på svak/medium varme til kokepunktet. Rør kontinuerlig, det kan fort klumpe seg! Rør helt frem til vaniljekremen tykner, dette tar ca. 20 min. 
  3. Ta kjelen vekk fra varmen og rør inn romtemperert smør til det smelter, og sett kremen kjølig i minst 2 timer. Vaniljekremen vil tykne enda mer når den blir kald. 
Kjeks
  1.  Mal mandlene i en foodprosessor eller mandelkvern. 
  2. Pisk eggehviter stivt. Tilsett Finesse Bakesukker, og pisk videre til det er godt blandet inn. 
  3. Vend de malte mandlene forsiktig inn i den stive eggehviten med en slikkepott/sleiv. 
  4. Fyll en sprøytepose med den ferdige røren, og sprøyt ut runde sirkler på et bakepapirkledd stekebrett. Bruk en skje fuktet med litt lunket vann til å forme kjeksene slik at de blir runde og litt flate. 
  5. Stekes midt i ovnen i 12-15 min, slik at de blir gyllene på toppen og kantene. Avkjøles helt før de fylles med krem.  
Montering
  1. Ta frem den gule kremen, og rør gjerne godt i den før du fyller den i en sprøytepose. 
  2. Fordel den gule kremen på halvparten av kjeksene, og topp kremen med en ny kjeks. Klem forsiktig sammen slik at kremen tyter litt ut. 
  3. Smelt sukkerfri sjokolade i vannbad- Bruk en skje eller annet redskap til å sirkle sjokolade over kjeksene. 

Næringsinnhold per servering/enhet: 159 kcal – 1g karbohydrater – 4g protein – 14g fett

Vel bekomme! 

Tips 

Gule bomber er ypperlige å fryse ned, og blir serveringsklare kort tid etter at du tar de ut av fryseren. Oppbevares i kjøleskapet om de ikke fryses ned, 

Ingredienser, gule bomber, oppskrift, mat, julekake
Ingredienser til Gule bomber
Gule bomber, julekake, jul, oppskrift, mat
Gule bomber med sukkerfri sjokolade er perfekte til jul.

– Tusen takk for at du tok deg tid til å lese! 

Facebook
Email

Lyst til å lese mer?

fastelavnsboller, fastelavn, boller, keto, lavkarbo, oppskrift, bake, mat

Fastelavnsboller (Keto, Lavkarbo)

Februar er her og med det er det også tid for Fastelavn! Mange forbinder fastelavn med deilige fastelavnsboller med pisket krem og