middag, lavkarbo, keto, oppskrift, mat

Grillspyd med svin og grønnsaker! (Keto, Lavkarbo)

// Dette innlegget inneholder reklame //

I dag brukte jeg min Cosori Airfryer til å lage grillspyd med teriyakimarinert svin og grønnsaker. Her kan man velge og vrake i grønnsaker som man selv ønsker å bruke, men selv valgte jeg noen med lite karbohydrater. Som tilbehør brukte jeg sellerirotris, Monster BBQ sause og Coop hvitløksdressing. En smakfull og relativt enkel middag å lage, og selvfølgelig keto- og lavkarbovennlig! Grillspydene er stekt i min Airfryer fra Cosori.no.

Ingredienser

Grillspyd, nok til 2 personer 
 •  400 g svin i passe store biter
 • Hjemmelaget teriyakisaus (jeg hadde i kjøleskapet fra forrige uke) 
 • 100 g stangselleri
 • 100 g løk 
 • 250 g sjampinjong 
 • 60 g paprika 
Tilbehør, nok til 1 person
 • 100 g ferdig kokt sellerirotris (ca. 20 g tørrvare) 
 • 30 g Coop hvitløksdressing
 • 20 g Monster BBQ saus 

Fremgangsmåte

 1. Start med å lage teryakisaus hvis du ikke har det klart i kjøleskapet allerede. Oppskrift finner du HER.
 2. Ha kjøtt og teriyakisaus i en pose, og bland det hele godt sammen. La stå i kjøleskapet en times tid. 
 3. Vask og kutt opp grønnsaker i passe biter. 
 4. Når kjøttet er ferdig marinert kan grillspydene lages. Ha på grønnsaker og kjøtt om hverandre, slik at du får med deg litt av alt på hvert spyd. For min del ble det noen spyd med bare grønnsaker til slutt, siden det ikke var mer kjøtt igjen. Krydre med salt og pepper til slutt. 
 5. Stek grillspydene i en forvarmet Airfryer på 205 grader i ca. 8 minutter. Jeg måtte steke i flere omganger siden det ikke var plass til alt samtidig. 
 6. Mens grillspydene steker, lager du sellerirotrisen. Ha 20 g tørr sellerirotris i en kjele og fyll med vann så det dekker 3-4 cm over sellerirotrisen. Ha litt salt i vannet. Kok opp, og la koke i ca. 5-7 minutter. Hell av vannet, og klem eventuelt sellerirotrisen mot kjelen med en skje for å få ut siste rest av vannet. 
 7. Server grillspydene og sellerirotris med BBQ saus og Hvitløksdressing. 

Næringsinnhold 1 servering: 692kcal – 10,5g karbohydrater – 42,8g protein – 54,7g fett  

Vel bekomme!

Tips

For å få enda mer fett i dette måltidet kan du også ha litt avocado og fetaost til! Det var planen min å ha det også til, men jeg hadde det visst ikke i kjøleskapet slik jeg trodde.. Så da får jeg prøve det neste gang i stedefor! 

Jeg har blitt veldig glad i å bruke min Cosori Airfryer, og steker mye av det jeg lager i den om dagen. Men grillspydene kan selvfølgelig stekes i vanlig stekeovn også. 

Annonse

Jeg er strålende fornøyd med min airfryer, og jeg angrer ikke et sekund på at vi gikk til innkjøp av en slik! Den er superenkel i bruk, og den er svært enkel å holde ren. Airfryeren er designet med en ikke-klebende matkurv, som gjør at mat og fett ikke setter seg fast og man kan enkelt skylle kurven i vasken. Dessuten kan den vaskes i oppvaskmaskinen om man heller foretrekker det.

Med rabattkoden “elise15” får du 15% avslag på prisen! 

– Tusen takk for at du tok deg tid til å lese! 

Facebook
Email

Lyst til å lese mer?

fastelavnsboller, fastelavn, boller, keto, lavkarbo, oppskrift, bake, mat

Fastelavnsboller (Keto, Lavkarbo)

Februar er her og med det er det også tid for Fastelavn! Mange forbinder fastelavn med deilige fastelavnsboller med pisket krem og