Gratinert brokkoli og sellerirot er et superdigg og ketovennlig tilbehør som passer til det meste. Raskt og enkelt er det også å lage!
Ingredienser
nok til 2-3 serveringer
- 150g brokkoli
- 150g ferdig oppskåret sellerirot
- 50g Tine Kremgo naturell
- 100g Creme Fraiche
- Salt og pepper
- 60g Coop ferdig revet Mozzarella
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 210 grader, over- og undervarme.
- Skyll og gjør klar grønnsakene. Brokkoli deler du opp i passe buketter. Sellerirot skrelles og kuttes opp i passe staver.
- Ha grønnsakene i en kjele med vann og en dæsj salt hvis man vil det, og la koke i 3-5 minutter. Hell av vannet, og la grønnsakene dampe litt av seg.
- Mens grønnsakene koker gjør du klar ostesausen. Ha Kremgo naturell og Craime Fraiche i en bolle sammen med litt salt og pepper, og rør det hele godt sammen.
- Ha de ferdig kokte grønnsakene oppi bollen med ostesaus, og vend grønnsakene forsiktig inn slik at de dekkes med saus. Ha alt over i en ildfast form, og strø over revet ost.
- Stekes midt i ovnen i ca. 15 min, eller til osten er smeltet og gyllen.
Næringsinnhold per servering: 247kcal – 6,2g karbohydrater – 9,1g protein – 20,7g fett
Tips
Ostesausen i denne oppskriften kan nok brukes til å gratinere det du måtte ønske av grønnsaker, så her er det bare å prøve seg frem!