tilbehør, gratinert, brokkoli, sellerirot, enkelt, middag, mat, oppskrift, keto, lavkarbo

Gratinert brokkoli og sellerirot! (Keto, Lavkarbo)

Gratinert brokkoli og sellerirot er et superdigg og ketovennlig tilbehør som passer til det meste. Raskt og enkelt er det også å lage!

Ingredienser 

nok til 2-3 serveringer
  • 150g brokkoli 
  • 150g ferdig oppskåret sellerirot
  • 50g Tine Kremgo naturell 
  • 100g Creme Fraiche 
  • Salt og pepper
  • 60g Coop ferdig revet Mozzarella 

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 210 grader, over- og undervarme. 
  2. Skyll og gjør klar grønnsakene. Brokkoli deler du opp i passe buketter. Sellerirot skrelles og kuttes opp i passe staver. 
  3. Ha grønnsakene i en kjele med vann og en dæsj salt hvis man vil det, og la koke i 3-5 minutter. Hell av vannet, og la grønnsakene dampe litt av seg. 
  4. Mens grønnsakene koker gjør du klar ostesausen. Ha Kremgo naturell og Craime Fraiche i en bolle sammen med litt salt og pepper, og rør det hele godt sammen. 
  5. Ha de ferdig kokte grønnsakene oppi bollen med ostesaus, og vend grønnsakene forsiktig inn slik at de dekkes med saus. Ha alt over i en ildfast form, og strø over revet ost. 
  6. Stekes midt i ovnen i ca. 15 min, eller til osten er smeltet og gyllen. 
Næringsinnhold per servering: 247kcal – 6,2g karbohydrater – 9,1g protein – 20,7g fett  
 

Tips 

Ostesausen i denne oppskriften kan nok brukes til å gratinere det du måtte ønske av grønnsaker, så her er det bare å prøve seg frem! 

– Tusen takk for at du tok deg tid til å lese! 

Facebook
Email

Lyst til å lese mer?

fastelavnsboller, fastelavn, boller, keto, lavkarbo, oppskrift, bake, mat

Fastelavnsboller (Keto, Lavkarbo)

Februar er her og med det er det også tid for Fastelavn! Mange forbinder fastelavn med deilige fastelavnsboller med pisket krem og