Jeg laget hjemmelaget granola her om dagen, og da måtte jeg bare prøve å lage deilige sjokoladebiter med granola. Det ble faktisk super godt, så da har jeg enda en godbit jeg kan nyte med god samvittighet nå i jula (og ellers i løpet av året)!
Ingredienser
- 200g hjemmelaget granola
- 100g Monster mørk sukkerfri sjokolade
- 100g Monster sukkerfri melkesjokolade
- 20g kokosolje
Fremgangsmåte
- Kle en form med plastfolie og fordel granolaen oppi formen.
- Smelt sjokolade i vannbad, og rør inn kokosolje til slutt.
- Hell smeltet sjokolade over granolaen, og fordel det godt utover. Bruk gjerne en slikkepott for å få fordelt det jevnt utover. Slå på undersiden av formen med hånda, eller dunk formen på et mykt underlag, for å få sjokoladen godt ned i “kriker og kroker”. Sett inn i kjøleskapet, og la stå til sjokoladen er stivnet.
- Løft den stive sjokoladeplaten ut av formen, og dra forsiktig av plastfolien. Bruk en kniv til å dele sjokoladen opp i biter på ca. 3×3 cm.
- Putt sjokoladebitene i en passende beholder, og oppbevar dem i kjøleskapet.
Næringsinnhold per servering à 10g: 50 kcal – 1,2g karbohydrat – 1,1g protein – 4,2g fett
Vel bekomme!





