Ingredienser
- 3 stk kyllingfilet (mine veide ca. 480g til sammen)
- 10g frisk basilikum
- 45g tomat
- 50 g Coop revet mozzarella (denne gangen brukte jeg fersk mozzarella)
- salt og pepper, og/eller annet krydder
- 120g bacon
Fremgangsmåte
- Legg kyllingfileten flatt på en fjøl og kutt fileten slik at du får en tynn og stor bit med kylling. Krydre den ene siden av den flate kyllingfileten med ønsket krydder.
- Kutt opp basilikum og tomater, og fordel det og revet ost ut over kyllingfiletene.
- På en egen fjøl legger du klar to eller tre baconskiver ved siden av hverandre.
- Rull kyllingfileten sammen slik at fyllet kommer inni. Pass på at det blir passe stramt slik at fyllet ikke ramler ut.
- Legg den rullede kyllingfileten oppå baconskivene som ligger klare, og rull baconet på. Pass igjen på at det blir passe stramt, og at mesteparten av kylling er pakket inn av bacon.
- Stek kyllingrullen(e) i stekepanne på middels/høy varme, et par minutter på alle sidene slik at baconet får en fin farge. Senk deretter temperaturen til lav/middels og sett på et lokk, og la stå i 10-15 min (kommer litt an på tykkelsen på kyllingen).
- La gjerne kjøttet hvile i 5 minutter før man kutter i det.
Næringsinnhold per kyllingfilet: 381kcal – 0,8g karbohydrater – 47,8g protein – 20,9g fett
Tips
Denne kyllingfileten kan kombineres med det du måtte ønske av tilbehør, så her er det bare fantasien som setter grenser!
Jeg har allerede brukt den sammen med tomatsuppe, og det var en super kombinasjon om man ønsker en mer fullverdig tomatsuppe-middag.
Vel bekomme!