Fylt kyllingfilet er noe jeg syns er veldig godt, og det kan kombineres med så mye forskjellig! Denne gangen har jeg kombinert det med gratinert brokkoli og sellerirot som tilbehør, og fløtesaus med sopp og sjalottløk. Ketovennlig, veldig godt og relativt enkelt å lage!
Ingredienser
nok til 2-3 serveringer
Fylt kyllingfilet
- 3 stk kyllingfilet (mine veide ca. 480g til sammen)
- 10g frisk basilikum
- 45g tomat
- 50 g Coop revet mozzarella
- salt og pepper, og/eller annet krydder
- 120g bacon
Fløtesaus
- 100g sjampinjong
- 50g finkuttet sjalottløk
- 2 dl kremfløte
- 20g meierismør
Gratinert brokkoli og sellerirot
- 150g brokkoli
- 150g ferdig oppskåret sellerirot
- 50g Tine Kremgo naturell
- 100g Creme Fraiche
- Salt og pepper
- 60g Coop revet Mozzarella
Fremgangsmåte
- Gjør først klar den fylte kyllingfileten, fremgangsmåte finner du HER.
- Sett stekeovnen på 210 grader, over- og undervarme.
- Gjør klar gratinert brokkoli og sellerirot, fremgangsmåte finner du HER.
- Gjør klar ingrediensene til fløtesausen, fremgangsmåte finner du HER.
- Nå kan du begynne å stekke kyllingfiletene du har gjort klare. Stek først alle sidene på høy varme slik at baconet får en fin gyllen farge. Senk deretter temperaturen og la ligge under lokk i ca. 15 min (kommer an på hvor stor/tykk den fylte kyllingfileten er).
- Mens kyllingfileten steker, putter du de gratinerte grønnsakene inn i stekeovnen i ca. 15 min, eller til osten er smeltet og gyllen.
- For å lage fløtesausen følger du fremgangsmåten som du finner HER.
Næringsinnhold per servering: 864kcal – 9,6g karbohydrater – 59,7g protein – 72,5g fett