Om du trenger en god og ketovennlig saus til kjøttmiddagen, så er denne fløtesausen med sopp og sjalottløk helt nydelig! Denne sausen kan du lage til både svin, fjærkre og storfe, og den er raskt og enkel å lage.
Ingredienser
nok til 2-3 serveringer
- 100g sjampinjong
- 50g finkuttet sjalottløk
- 2 dl kremfløte
- 20g meierismør
Fremgangsmåte
- Skyll, skrell og kutt sopp og løk opp i små biter.
- Stek ønsket kjøtt i en stekepanne (eller stekeovn om du ønsker det). Ta kjøttet ut av stekepannen når det er ferdig stekt, og la det hvile i en ildfast form mens du lager saus av stekesjyen i stekepanna du nettopp har brukt. IKKE skyll stekepanna!
- Stek sopp og løk i den samme stekepanna , og tilsett en ekstra dæsj med meierismør.
- Når sopp og løk er blank og mør tilsetter du fløten. La koke til sausen oppnår ønsket tykkelse. Kjøttet som nå har ligget å hvilt litt har mest sannsynlig avgitt noe kjøttkraft. Hell gjerne denne kjøttkraften oppi sausen om du ønsker det!
Næringsinnhold per servering: 236kcal – 2,6g karbohydrater – 2,9g protein – 30,9g fett
Tips
Denne sausen kan du, som nevnt innledningsvis, lage til både svin, fjærkre og storfe! Den fungerer helt sikkert ypperlig til lam også, men det har jeg ikke testet selv enda.