Fløtegratinert sellerirot, sellerirot, mat, oppskrift, keto, lavkarbo, tilbehør

Fløtegratinert Sellerirot (Keto, Lavkarbo)

Fløtegratinerte poteter er en av de tingene jeg virkelig har savnet etter at jeg la om til et ketogent kosthold. Men jeg fant raskt en erstatning som var nesten like god, om ikke enda bedre! Oppskrifter på fløtegratinert sellerirot finnes det mange varianter av, men her får dere min som jeg syns smaker himmelsk og som er enkel å lage. Fløtegratinert sellerirot passer til det meste, og her har jeg servert den som tilbehør til en deilig lørdagsmiddag med ytrefilet av storfe. 

Ingredienser

2-3 porsjoner
  • 1 middels stor sellerirot (ca. 300g ferdig renset og oppkuttet) 
  • 1 halv stor løk (ca. 100g ferdig kuttet) 
  • 3 fedd hvitløk
  • 3 dl kremfløte
  • 50g kremost naturell
  • Meierismør til steking
  • Revet ost til toppen (jeg bruker Coop sitt eget merke) 
  • Salt, pepper og muskattnøtt etter smak

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen på 200 grader over- og undervarme.
  2. Start med å lage rense og kutte opp selleriroten i tynne skiver. 
  3. Finhakk løk og hvitløk, og stek dem blanke i en god klatt med meierismør. 
  4. Ha oppi fløte, kremost og krydder etter smak, og bland godt sammen med løken. La putre på middels varme til sausen tykner.
  5. Ha sellerirot-skivene over i sausen og bland alt godt sammen. La det putre videre i ca. 5-10 minutter. 
  6. Hell blandingen over i en ildfast form. 
  7. Formen stekes først midt i ovnen i ca. 20 min uten ost. Strø deretter ønsket mengde revet ost over, og stek videre i 10-15 min eller til osten er smeltet og har fått en fin farge. 
  8. La formen hvile noen minutter før servering!

Vel bekomme!

– Tusen takk for at du tok deg tid til å lese! 

Facebook
Email

Lyst til å lese mer?

fastelavnsboller, fastelavn, boller, keto, lavkarbo, oppskrift, bake, mat

Fastelavnsboller (Keto, Lavkarbo)

Februar er her og med det er det også tid for Fastelavn! Mange forbinder fastelavn med deilige fastelavnsboller med pisket krem og