Min samboer har jobbet overtid de siste ukene, og jeg har derfor vært nødt til å lage middag til meg selv og eldste frøkna på 5 år. Jeg har derfor handlet inn litt forskjellig som er raskt og enkelt å lage, og denne gangen ble det deilige fiskeburgere. De er ikke hjemmelaget, men med bare 2g karbohydrater per 100g burger syns jeg det er et godt alternativ. Burgerbrød er derimot ikke keto- eller lavkarbovennlig, så det har jeg erstattet med ketovennlige polarbrød. Burgeren er toppet med syltet rødkål, og det finner du oppskrift på hos Fett & Forstand.
Ingredienser
En porsjon
- 2 stk Fiskemannen – Torsk+hyse burger (240g)
- 2 stk ketovennlige polarbrød
- 20g meierismør
- 100g sjampinjong
- 50g sjalottløk
- 40g syltet rødkål
- 15g ruccola
- 20g Coop hvitløksdressing
Fremgangsmåte
- Finn frem ingrediensene, og putt polarbrødene inn i stekeovnen på 150 grader (ovenen trenger ikke være forvarmet).
- Snitt løken i tynne strimler, og kutt sjampinjongen i skiver. Stekes i stekepanna sammen med litt smør, og salt og pepper etter smak.
- Stek fiskeburgerne i en annen stekepanne sammen med en klatt smør (følg anvisningen på pakken). Jeg krydret med fiskekrydder som jeg hadde stående, men bruk det du selv foretrekker.
- Når burgerne og grønnsakene er klare, kan burgeren danderes. Jeg hadde litt smør på polarbrødene for å tilføre litt ekstra fett, men det er ikke nødvendig hvis du ikke vil ha det på.
- Legg sjampinjong og løk oppå polarbrødet, deretter en neve ruccola, og ha en god dæsj hvitløksdressing over. Legg fiskeburgeren over, og topp det hele med syltet rødkål og litt mer hvitløksdressing.
Vel bekomme!
Tips
Dette måltidet inneholder faktisk en del karbohydrater, men det kan enkelt reduseres ved å kutte ut polarbrødene og heller erstatte det med noe annet. Som for eksempel mer sjampinjong, eller annet tilbehør som inneholder lite karbohydrater.
Denne middagen var likevel innenfor for min del den aktuelle dagen, siden lunsjen jeg spiste tidligere på dagen inneholdt lite karbohydrater.
