middag, mat, oppskrift, lavkarbo

Fiskeburger!

Min samboer har jobbet overtid de siste ukene, og jeg har derfor vært nødt til å lage middag til meg selv og eldste frøkna på 5 år. Jeg har derfor handlet inn litt forskjellig som er raskt og enkelt å lage, og denne gangen ble det deilige fiskeburgere. De er ikke hjemmelaget, men med bare 2g karbohydrater per 100g burger syns jeg det er et godt alternativ. Burgerbrød er derimot ikke keto- eller lavkarbovennlig, så det har jeg erstattet med ketovennlige polarbrød. Burgeren er toppet med syltet rødkål, og det finner du oppskrift på hos Fett & Forstand

Ingredienser

En porsjon

Fremgangsmåte 

  1. Finn frem ingrediensene, og putt polarbrødene inn i stekeovnen på 150 grader (ovenen trenger ikke være forvarmet). 
  2. Snitt løken i tynne strimler, og kutt sjampinjongen i skiver. Stekes i stekepanna sammen med litt smør, og salt og pepper etter smak. 
  3. Stek fiskeburgerne i en annen stekepanne sammen med en klatt smør (følg anvisningen på pakken). Jeg krydret med fiskekrydder som jeg hadde stående, men bruk det du selv foretrekker. 
  4. Når burgerne og grønnsakene er klare, kan burgeren danderes. Jeg hadde litt smør på polarbrødene for å tilføre litt ekstra fett, men det er ikke nødvendig hvis du ikke vil ha det på. 
  5. Legg sjampinjong og løk oppå polarbrødet, deretter en neve ruccola, og ha en god dæsj hvitløksdressing over. Legg fiskeburgeren over, og topp det hele med syltet rødkål og litt mer hvitløksdressing. 
Næringsinnhold hele måltidet: 847kcal – 15g karbohydrater – 48,8g protein – 65,3g fett
 

Vel bekomme!  

Tips 

Dette måltidet inneholder faktisk en del karbohydrater, men det kan enkelt reduseres ved å kutte ut polarbrødene og heller erstatte det med noe annet. Som for eksempel mer sjampinjong, eller annet tilbehør som inneholder lite karbohydrater. 

Denne middagen var likevel innenfor for min del den aktuelle dagen, siden lunsjen jeg spiste tidligere på dagen inneholdt lite karbohydrater. 

middag, mat, oppskrift, lavkarbo
Fiskeburger med sjampinjong, sjalottløk, ruccola og syltet rødkål

– Tusen takk for at du tok deg tid til å lese! 

Facebook
Email

Lyst til å lese mer?

fastelavnsboller, fastelavn, boller, keto, lavkarbo, oppskrift, bake, mat

Fastelavnsboller (Keto, Lavkarbo)

Februar er her og med det er det også tid for Fastelavn! Mange forbinder fastelavn med deilige fastelavnsboller med pisket krem og