fett-kakao, fett-kaffe, keto, lavkarbo, drikke, oppskrift

Fett-kakao!

Fett-kakao, hva er det? Det er rett og slett et alternativ for oss som ikke liker ren kaffe. Fett-kaffe, bulletproof coffee eller keto kaffe (kjært barn har mange navn) er nemlig en veldig vanlig drikk å starte dagen med for de som spiser lavkarbo/ketogent. Så for meg som ikke liker ren kaffe var ikke fett-kaffe så fristende, men kaffe med sjokoladesmak er en annen sak. Så da måtte jeg prøve å finne et alternativ.

Hvorfor fett-kaffe?

Opprinnelig ble fett-kaffe (bulletproof coofee) brukt som frokosterstatter, siden kaffen er tilsatt fett som vil holde kroppen og hjernen fokusert og i gang. MCT-olje (Medium Chain Triglycerides) er en fettkilde som består av mellomlange fettsyrer fra kokosoljen. Fettsyrene omgjøres raskt i kroppen til energi som varer lenge. Det som er fint med energi fra fettkilder er at det ikke påvirker blodsukkeret, slik at du holder et stabilt blodsukker.

Det finnes mange ulike oppskrifter på fett-kaffe. Noen er med egg, noen med fløte, noen med kunstig søtning og noen med kokosmelk. Så da tenkte jeg det ville være greit å lage en versjon med kakao også, slik at vi som ikke liker ren kaffe har et alternativ å bruke. 

Jeg bruker derimot ikke fett-kakaoen som erstatter for et måltid, jeg velger heller å drikke den sammen med dagens første måltid. Fett-kaffe eller fett-kakao i seg selv er for meg ikke et fullverdig måltid, siden man ikke får i seg mange av de viktige næringsstoffene og mineralene som et vanlig måltid vil gi. 

Ingredienser fett-kakao

For en kopp med deilig varm fett-kako trenger du 

 •  250 ml vann eller ønsket væske (jeg bruker Alpro sin ALMOND NO SUGAR) 
 • 20g meierismør 
 • 5g MCT-olje 
 • 15g Monster sjokodrikk SUKKERFRI
 • 5g pulverkaffe 
 • Et lite dryss kanel (kan sløyfes) 
 • Søtning om ønskelig (kan sløyfes) 
Næringsinnhold 1 servering fett-kakao: 279 kcal – protein 2,8g – karbohydrater 2,1g – fett 27,2g 
 

Fremgangsmåte 

 1. Koko vann, eller varm opp væsken du har valgt å lage drikken din med i kjele eller micro (jeg fyller bare koppen min med ønsket mengde og varmer den i microen) 
 2.  Mål opp de andre ingrediensene, og putt alt i en beholder/bolle. 
 3. Når væsken er ferdig varmet heller du den over de andre ingrediensene, og blander det sammen med en stavmikser (eller annet egnet redskap. 
 4. Hell alt tilbake i koppen, og server gjerne med et dryss kanel på toppen. 
Vel bekomme!
fett-kakao, fett-kaffe, keto, lavkarbo, drikke, oppskrift 

– Tusen takk for at du tok deg tid til å lese! 

Facebook
Email

Lyst til å lese mer?

fastelavnsboller, fastelavn, boller, keto, lavkarbo, oppskrift, bake, mat

Fastelavnsboller (Keto, Lavkarbo)

Februar er her og med det er det også tid for Fastelavn! Mange forbinder fastelavn med deilige fastelavnsboller med pisket krem og