middag, lavkarbo, keto, oppskrift, mat, fathead deig, empanadas, taco

Fathead Taco Empanadas! (Keto, Lavkarbo)

// Dette innlegget inneholder reklame //

I dag var det Taco-fredag igjen, og jeg fikk lyst til å eksperimentere litt for å lage en ny vri på tacoen. Svaret ble Empanadas laget av fathed-deig, fylt med ost og tacokjøttdeig! Empanadaene stekte jeg i min Cosori Airfryer, og resultatet ble helt fantastisk 😁 

Ingredienser

4 stk Empanadas
  • 1 batch Fathead-deig
  • 400 g kjøttdeig (svin, storfe, kylling…) 
  • 1 pakke Taco-krydder (eller hjemmelaget tacokrydder om du har det) 
  • Revet ost 

Fremgangsmåte

  1. Start meg å lage 1 batch med fathead-deig. Oppskrift og fremgangsmåte for fathead-deig finner du HER.  
  2. Fordel den ferdige deigen i 4 like store emner, og form dem til boller. Legg en og en bolle mellom to bakepapir, gjerne med litt olivenolje mellom, og trykk deigen flat med en tallerken. Kjevle den ytterligere ut med en kjevle, og prøv å få den så rund du klarer. Deigen må ikke bli for tynn, men et sted omkring 0,5 cm tenker jeg blir bra. 
  3. Stek kjøttdeig og tilsett tacokrydder som anvist på pakken. 
  4. Ta en neve ost på hver halvdel, og fordel kjøttdeigen oppå der igjen. Pass på at du bare legger fyllet på den ene halvdelen, og ikke helt ut i kanten.
  5. Brett den tomme delen av deigen over fyllet, og trykk kanten sammen slik at fyllet ikke detter ut. (hvis du ønsker en blankere overflate kan du pensle empanadaene med litt egg)
  6. Forvarm Airfryeren til 190  grader. Legg empanadaene (to go to) i kurven, og stek på 190 grader i ca. 8-10 min. 

Næringsinnhold 1 empanada: 620kcal – 5,4g karbohydrater – 45,2g protein – 45,8g fett  

Vel bekomme!

Tips 

Server empanadaene med ønsket tilbehør! Selv brukte jeg litt isbergsalat, agurk, stangselleri, paprika, tomat og vårløk, samt hjemmelaget guacamole, litt rømme og en dæsj taco saus. 

Jeg stekte empanadaene i min Cosori Airfryer, men de kan selvfølgelig stekes i vanlig stekeovn også. Ønsker du å bruke stekeovn vil jeg tro de må stekes lenger, men prøv deg frem på varighet, og følg godt med slik at de ikke blir brent. 

Annonse

Jeg er strålende fornøyd med min airfryer, og jeg angrer ikke et sekund på at vi gikk til innkjøp av en slik! Den er superenkel i bruk, og den er svært enkel å holde ren. Airfryeren er designet med en ikke-klebende matkurv, som gjør at mat og fett ikke setter seg fast og man kan enkelt skylle kurven i vasken. Dessuten kan den vaskes i oppvaskmaskinen om man heller foretrekker det.

Med rabattkoden “elise15” får du 15% avslag på prisen! 

– Tusen takk for at du tok deg tid til å lese! 

Facebook
Email

Lyst til å lese mer?

fastelavnsboller, fastelavn, boller, keto, lavkarbo, oppskrift, bake, mat

Fastelavnsboller (Keto, Lavkarbo)

Februar er her og med det er det også tid for Fastelavn! Mange forbinder fastelavn med deilige fastelavnsboller med pisket krem og