I dag ble det pizza til middag, og jeg brukte samme deig som til Fathead Calzone som jeg har laget tidligere. Fathead-deigen er et helt supert alternativ til en vanlig pizzadeig. Den smaker godt, er enkel å lage og du kan toppe den med det du måtte ønske! Så her får du min oppskrift på Fathead Pizza.
Ingredienser
Dette gir 2 middels store pizzaer.
Deig
- 175g revet mozzarella (Coop sitt eget merke)
- 60g Tine Kremgo
- 80g mandelmel (ikke fettredusert)
- 20g havrefiber
- 1 stort egg
- 3g bakepulver
- Klype salt eller annet ønsket krydder
Topping
- 70g hakkede tomater (+ en dæsj tørket basilikum og hvitløkspulver)
- 25g creme fraiche (+ en dæsj lime, hakket hvitløk og tørket oregano)
- 45g løk
- 50g sjampinjong
- 100g ternet bacon
- 90g grillet kyllingkjøtt
- 90g revet mozzarella (Coop sitt eget merke)
- 100g Apetina Cheddar og Mozzarella
- Pizzakrydder og hvitløkskrydder (eller annet ønsket krydder)
Fremgangsmåte
- Finn frem alle ingrediensene og sett stekeovnen på 200 grader.
- Mål opp de tørre ingrediensene til deigen og ha alt i en bolle. Tilsett 1 egg, og bland sammen.
- Ha revet mozzarella og Tine Kremgo i en skål, og varm i microen 1-2 minutter. Ta skålen ut 3-4 ganger underveis for å røre. Osten skal være helt smeltet og blandet sammen. Om du har kjøkkenmaskin med eltekrok må du gjerne bruke den.
- Ha den smeltede osten oppi bollen med de andre ingrediensene, og bland godt. Om deigen blir for klissete kan du tilsette litt mer havrefiber eller mandelmel.
- Del deigen i to og form to baller. Finn frem et bakepapir og ha på en dæsj olivenolje. Legg den ene deig-klumpen oppå olivenolja og klem klumpen forsiktig ned med hånda, snu deretter klumpen slik at det blir olje på begge sider av deig-klumpen. Legg et nytt bakepapir over deigen, og kjevl deigen flat mellom de to bakepapirene. Mens du holder på kan det være lurt å brette inn kanten av deigen underveis, slik at du får en rund og fin kant på pizzabunnen (du kan også snu deigen, slik at du kjevler den fra begge sider). Kjevle til du oppnår ønsket tykkelse, og ta vekk det ene bakepapiret (det andre lar du være på til steking). Gjenta prosessen for den andre klumpen med deig.
- Forstek pizzabunnene på stekebrett eller på pizzastein i ca. 5 min hver. (om du bruker pizzastein kan temperaturen økes til 230 grader når bunnene er ferdig forstekt. Hvis ikke så lar du ovnen stå på 200 grader fremdeles)
- Gjør klar løk og sjampinjong, og kutt opp i ønsket størrelse.
- Bland sammen hakkede tomater og ønsket krydder, og smør ut over den ene pizzabunnen.
- Bland sammen creme fraiche og ønsket krydder, og smør ut over den andre pizzabunnen.
- Fordel løk og sjampinjong jevnt utover begge pizzabunnene, og strø over ost (det ble en blanding for meg denne gangen for å få brukt opp litt rester. Bruk det du selv foretrekker)
- Ha grillet kylling på tomatsaus-pizzaen. (Kyllingen var rester jeg hadde liggende i fryseren, så det var det bare å strimle opp i passe biter)
- Ha ustekt bacon-terninger på den andre pizzaen med hvit saus.
- Om du bruker pizzastein i stekeovnen trenger pizzaen kun å stekes i 5-7 minutter. Om du ikke bruker pizzastein må nok pizzaen stekes i 10-15 min, men følg godt med så den ikke blir svidd!
Næringsinnhold 1/3 av begge pizzaene: 783kcal – 5,5g karbohydrater – 52,8g protein – 60,4g fett
Vel bekomme!
Tips
Pizzaen kan du toppe med akkurat det du måtte ønske, så her er det bare å la fantasien slå seg løs. Husk bare at næringsinnholdet ikke blir det samme om du gjør endringer!