lunsj, mat, fathead mozzarellasticks, oppskrift, keto, lavkarbo

Fathead Mozzarellasticks! (Keto, Lavkarbo)

// Dette innlegget inneholder reklame //

Fathead Mozzarellasticksene er en oppfølger av Fathead Cheesebread Rundstykkene jeg laget for en liten stund tilbake! Samme deig, bare nytt fyll og ny form på rundstykkene. Rundstykkene stekte jeg i min Cosori Airfryer, og resultatet ble helt perfekt! 

Ingredienser

9 stk rundstykker 
Grunndeig
 • 1 batch Fathead-deig
 • + ønsket krydder (jeg brukte hvitløkspulver, pizzakrydder, og timian) 
Fyll
 • 9 skiver kokt skinke
 • 9 stykk Synnøve Skrella Mozzarella Ostestenger 
Tilbehør
 • En mix av sesamfrø, linfrø og chiafrø til pynt
 • Dipp etter eget ønske (jeg brukte Coop hvitløksdressing)

Fremgangsmåte

 1. Start meg å lage 1 batch med fathead-deig, men tilsett ekstra krydder (se ingredienslista over). Oppskrift og fremgangsmåte for fathead-deig finner du HER.  
 2. Fordel den ferdige deigen i 9 like store emner, og form dem til avlange baller. Legg en og en ball mellom to bakepapir, og kjevle deigen til rektangler (de må være så lange at ostestavene dekkes på alle kanter). Deigen må ikke bli for tynn, men et sted omkring 0,5 cm tenker jeg blir bra. 
 3. Finn frem ostestavene, og rull de inn i hver sin skinkeskive. Legg den ferdig rulla ostestaven på hvert sitt rektangel av deig, og pakk deigen godt rundt ostestaven. Gjenta prosessen, til du har 9 avlange rundstykker med fyll. 
 4. Til pynt har jeg brukt en blanding av sesamfrø, linfrø og chiafrø. Bland alle frøene i en bolle, og rull de ferdige rundstykkene i frøblandingen. Klem rundstykkene forsiktig i hånda slik at frøene fester seg godt. 
 5. Forvarm Airfryeren til 205 grader. Dersom du vil unngå søl, så kan du legge et stykke bakepapir i bunn av kurven før du legger i rundstykkene. Jeg stekte mine på 205 grader i ca. 20 min. Snu rundstykkene halvveis i steketiden! 

Næringsinnhold 1 servering: 228 kcal – 1,1g karbohydrater – 17,3g protein – 17,2g fett  

Vel bekomme!

Tips 

Disse kan nytes både varme og kalde, men selv foretrekker jeg dem varme slik at osten inni er smeltet! De kan fint oppbevares i kjøleskapet i 2-3 dager. Deigen blir litt mykere etter en tur i kjøleskapet, men den smaker like godt! 

Fyll en skål med den dippen du selv måtte ønske. Jeg har brukt Coop sin hvitløksdressing og Monster BBQ sauce til nå, men her passer nok det aller meste! 

Jeg stekte rundstykkene i min Cosori Airfryer, men de kan selvfølgelig stekes i vanlig stekeovn også. Prøv deg frem på temperatur og varighet, men bare følg med slik at de ikke blir brent. 

Annonse

Jeg er strålende fornøyd med min airfryer, og jeg angrer ikke et sekund på at vi gikk til innkjøp av en slik! Den er superenkel i bruk, og den er svært enkel å holde ren. Airfryeren er designet med en ikke-klebende matkurv, som gjør at mat og fett ikke setter seg fast og man kan enkelt skylle kurven i vasken. Dessuten kan den vaskes i oppvaskmaskinen om man heller foretrekker det.

Med rabattkoden “elise15” får du 15% avslag på prisen! 

– Tusen takk for at du tok deg tid til å lese! 

Facebook
Email

Lyst til å lese mer?

fastelavnsboller, fastelavn, boller, keto, lavkarbo, oppskrift, bake, mat

Fastelavnsboller (Keto, Lavkarbo)

Februar er her og med det er det også tid for Fastelavn! Mange forbinder fastelavn med deilige fastelavnsboller med pisket krem og